Eu si sotul suntem in divort.In urma discutiilor am decis sa donam apartamentul fetitei.Fetita este minora ,are 9 ani,iar apartamentul este achizitionat cu credit ipotecar.Cum se procedeaza in acest sens.Eu voi ramane in apartament cu fetita,trebuie specificat acest lucru in contract?Mentionez ca ratele la apartament le vom plati impreuna.
Avem si o masina in leasing,pe care o s-o ia sotul urmand a plati el ratele in continuare.Eu pot cere jumatatye din suma pe care am achitat-o pana acum la masina?
Va multumesc!
va multumesc pentru raspunsuri! Nu am bani pentru partaj si de aceea nu stiu cum facem cu bunurile.Apartamentul este cumparat prin credit bancar,eu sunt de acord sa achit toata suma dar dupa ridicarea ipotecii sa-i donam apartamentul fetitei dar nu am incredere in el,daca eu platesc si la urma nu mai vrea sa-i cedeze partea lui fetitei? Cum as putea sa procedez?Avem si o masina in leasing care i-o cedez lui cu conditia sa plateasca el in continuare desi nu mai sunt numai cateva rate de platit.
in primul rand trebuie sa va hotarati daca divortati sau nu !!
daca sotul s-a razgandit si nu mai doreste divortul, dar dvs va doriti desfacerea casatoriei, la primul termen fixat de instanta depuneti cerere reconventionala .
referitor la partaj, in situatia data cel mai indicat ar fii sa faceti o tranzactie.
nu aveti cum sa faceti un act de donatie in favoarea fetei minore .
daca cadeti de acord in privinta tranzactiei, aceasta se depune la primul termen si instanta va lua act.
taxa de timbru se va restitui integral in acest caz.
mai ganditi-va !!
Nu stiu daca o tranzactie acum ar fi indicata, poate mai bine divortati intai... in functie si de banutii pusi deoparte si de cine a ramas in casa dupa separare, poate gasiti variante dupa divort.
Cand e termenul?
Ati contactat un avocat cu care sa vorbiti despre partaj? El ce spune?
Primul termen a fost fixat pentru data de 12 .01 .2010,dar avocata sotului meu a cerut schimbarea datei,nu stiu pe ce motiv,dar i s-a respins cererea primul termen fiind tot pe 12.01.2010.Intrebarea mea este,daca sotul nu retrage cererea pana atunci,si el in cererea de divort a cerut asa in legatura cu partajul:"partajul bunurilor comune se va realiza amiabil intre noi,si il vom depune pana la primul termen de judecata pentru ca instanta sa ia act de el",atunci mai trebuie platita acea taxa de timbru de 3%?Si ce se intampla daca nu cadem de acord cu impartirea bunurilor?
Nu stim, doamna, sincer. Nu stiu daca ati facut si dv. cerere de divort, daca vreti sa impartiti bunurile, daca vreti sa mai divortati, daca vreti un proces de partaj lung si costisitor, consumator de nervi etc.
Pentru asta mergeti macar la o consultatie, ca depinde tare mult de cum sunt actele si de ce anume vor partile.
Discutati cu sotul despre ce faceti cu divortul si partajul si vedeti si care e si parerea lui.
Da, se plateste taxa de 3%, dar se returneaza partial/total ori nu in functie de cand si daca partile tranzactioneaza.
Donare apartament
danaanca
Buna ziua!Eu si sotul suntem in divort.Avem un apartament cumparat cu credit ipotecar.As vrea sa donam apartamentul copilului,dar atata timp cat este ... (vezi toată discuția)