avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna

Buna ziua. M-am angajat pe 18.05.2018.. cu un contract nedeterminat cu 90 zile perioada de proba și 20 de zile concediu de odihna anual. In momentul de fata,contractul a încetat pe data de 13.07.2018 deoarece vreau sa îmi schimb locul de munca. Ma interesează, eu fiind încă in perioada de proba și având doar 2 luni de munca(fără 1 sapt)... beneficiez de concediu de odihna? Am dreptul sa îmi compensez in bani cele 3 zile practic de CO acumulate? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CarmenCarmen04 , utilizator 22:32, 15 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul este afirmativ in ambele cazuri prezentate.
Pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.
(art.31 alin.4 C.mun.)

Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca. (art.146 alin.3 C.mun.)

In speta, beneficiati de CO aferent perioadei de proba, iar daca c.i.m. inceteaza vi se va compensa in bani zilele de CO neefectuate.
Va multumesc frumos! O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Remunerație pentru zilele de concediu din perioada de probă sindrax sindrax Bună ziua, Anul trecut am lucrat pe baza unui CIM încheiat pe perioadă nedeterminată, dar cu perioadă de 90 de zile de probă. În contract am avut o ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata concediului după concedierea ca urmare a desființării postului Annc Annc Bună ziua, Sunt angajată de 7 luni cu contract individual de munca pe perioada nedeterminată iar la sfarsitul lunii voi primi decizia de concediere ca ... (vezi toată discuția)
Incetare contract pe perioada determinata claudiabm claudiabm in iulie 2012 m-au anuntat ca se restructureaza postul de asistent de farmacie, dar m-au chemat inapoi pe perioada determinata, 3 luni si pe urma inca 3 luni. ... (vezi toată discuția)