avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Remunerație pentru zilele de concediu din perioada de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Remunerație pentru zilele de concediu din perioada de probă

Bună ziua,

Anul trecut am lucrat pe baza unui CIM încheiat pe perioadă nedeterminată, dar cu perioadă de 90 de zile de probă. În contract am avut o clauză ce îmi interzicea să îmi iau concediu de odihnă în primele șase luni.

Contractul a fost încheiat prin notificare cu puțin timp înainte de împlinirea celor 90 de zile pe baza lg 31 alin. 3. Întrebarea mea este - am dreptul de a primi remunerație pentru zilele de concediu de odihnă legale din perioada cât am lucrat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
sindrax, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 27 Ianuarie 2018
Aveti dreptul la compensarea in bani a zilelor de CO neefectuate si aferente perioadei lucrate.

Codul Muncii
art.146
.....
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat se realizează indiferent de motivul încetării contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna CarmenCarmen04 CarmenCarmen04 Buna ziua. M-am angajat pe 18.05.2018.. cu un contract nedeterminat cu 90 zile perioada de proba și 20 de zile concediu de odihna anual. In momentul de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si desfacere contract de munca ramona chisalita ramona chisalita Buna ziua. Incazul in care un salariat este anjajat din 11 mai 2011 si incepand cu data de 16 nov 2011 i s-a desfacut contr de munca la cererea acestuia, cum ... (vezi toată discuția)
Co pentru perioada de proba. volodea volodea Am fost angajat cu CIM pe per. nedeterminata, cu per. de proba 90 de zile, din 5.12.2011 pana in 29.02.2012. Am incetat CIM conf. art.31alin(3) din C.M. In CIM ... (vezi toată discuția)