avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cotizatii sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cotizatii sindicat

Buna ziua! Pe scurt,intrebarea este: Unde sesizez faptul ca exista dubii mari in privinta destinatiei banilor adunati din cotizatiile membrilor unui sindicat reprezentativ? Biroul CFG poate fi sesizat,avand in vedere faptul ca activitatea se desfasoara intr-o companie nationala si practic si teoretic,cotizatiile provin din salariile angajatilor? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:00, 16 Iulie 2018
Sindicatul nu are cenzor?

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza activitatea financiar- contabila poate fi sesizata ANAF - Directia Antifrauda sau Politiei - Serviciul de investigare a fraudelor.

Cornel Vasile a scris:

Sindicatul nu are cenzor?

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza activitatea financiar- contabila poate fi sesizata ANAF - Directia Antifrauda sau Politiei - Serviciul de investigare a fraudelor.

Bineinteles ca are,dar...asa cum am spus ,exista dubii mari in privinta destinatiei acelor cotizatii. Multimesc pentru raspuns. In legea dialogului social,scrie doar de bine in privinta sindicatelor. Realitatea este alta si nu e frumoasa deloc
Realitatea o face "sindicatul" ... cenzorul are dreptul de a controla activitatea financiar- contabila a sindicatului, iar daca aveti dubii ,sesizati institutiile statutului cu dreptul de a controla asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liderul de sindicat:un mic dictator marinica71 marinica71 lucrez la stat si de doi ani am constituit un sindicat,am ales un lidersi atat.de restul se ocupa acest lider el da afara din sindicat pe cine vrea,primeste ... (vezi toată discuția)
Pontaj fictiv aryy aryy Buna ziua! Unde te poti adresa in cazul unui pontaj fictiv,in afara de conducerea companiei ? Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Contract de garantie GABRIELA HANEA GABRIELA HANEA buna ziua am avut un contract de garantie si s-au retras sume din salariu in baza acestui contract. Am plecat in somaj prin reducerea postului. Am facut ... (vezi toată discuția)