Buna ziua. As avea o intrebare legata de modalitatea de plata a salariilor de catre unii angajatori. Sotul meu s-a angajat pe un salariu fix de 1800 de ron net. Orele suplimentare ii sunt platite 150%din acest salariu. In acte in schimb, el are trecut doar salariul minim pe economie. Astfel, in decursul unei luni primeste avansul pe card de 1162 ron net iar la lichidare i se da restul ramas pana la 1800 ron, dar i se da in mana (nu pe card). Luna trecuta (iunie 2018) a avut concediu medical timp de 10 zile (de pe 18 pana pe 27 iunie). Pe data de 28 iunie a semnat demisia din cauza faptului ca angajatorul si-a manifestat nemultumirea in ceea ce priveste concediul medical luat de sotul meu ( a fost constrans sa isi dea demisia deoarece angajatorului nu ii convenea faptul ca a avut concediu medical).Pentru iunie a primit deja avansul pe card de 1162 ron, insa la lichidare a primit doar 166 ron. Concediul medical a fost platit 75% din minimul pe economie si nu din salariul real pe care il lua de obicei iar pe fluturas scrie ca sunt platite 8 zile de medical x 75% din minimul pe economie ( au exclus sambata si duminica deoarece programul normal de lucru e de luni pana vineri). Iar in ceea ce priveste concediul medical, primele 5 zile i-au fost date avand codul 06, ceea ce inseamna ca se plateste in procent de 100 % din brut din cate stiam. Intrebarea mea este: ce poate sa faca in privinta asta avand in vedere ca nu i-a fost trecut in acte salariul complet iar concediul medical i-a fost platit calculandu-se doar dupa salariul minim pe economie