avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... avans si lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

avans si lichidare

Buna ziua. As avea o intrebare legata de modalitatea de plata a salariilor de catre unii angajatori. Sotul meu s-a angajat pe un salariu fix de 1800 de ron net. Orele suplimentare ii sunt platite 150%din acest salariu. In acte in schimb, el are trecut doar salariul minim pe economie. Astfel, in decursul unei luni primeste avansul pe card de 1162 ron net iar la lichidare i se da restul ramas pana la 1800 ron, dar i se da in mana (nu pe card). Luna trecuta (iunie 2018) a avut concediu medical timp de 10 zile (de pe 18 pana pe 27 iunie). Pe data de 28 iunie a semnat demisia din cauza faptului ca angajatorul si-a manifestat nemultumirea in ceea ce priveste concediul medical luat de sotul meu ( a fost constrans sa isi dea demisia deoarece angajatorului nu ii convenea faptul ca a avut concediu medical).Pentru iunie a primit deja avansul pe card de 1162 ron, insa la lichidare a primit doar 166 ron. Concediul medical a fost platit 75% din minimul pe economie si nu din salariul real pe care il lua de obicei iar pe fluturas scrie ca sunt platite 8 zile de medical x 75% din minimul pe economie ( au exclus sambata si duminica deoarece programul normal de lucru e de luni pana vineri). Iar in ceea ce priveste concediul medical, primele 5 zile i-au fost date avand codul 06, ceea ce inseamna ca se plateste in procent de 100 % din brut din cate stiam. Intrebarea mea este: ce poate sa faca in privinta asta avand in vedere ca nu i-a fost trecut in acte salariul complet iar concediul medical i-a fost platit calculandu-se doar dupa salariul minim pe economie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:20, 17 Iulie 2018
Care este salariul mentionat in c.i.m. ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul posibil gresit suma concediu medical feliciaburducea feliciaburducea Buna seara, Sunt insarcinata in luna a-6-a. In data de 16 octombrie 2015, am intrat in concediu medical care din ce am inteles de la doamna doctor va dura ... (vezi toată discuția)
Legea schimbarii salariale 2018 Andreea Chis Andreea Chis Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri.Lucrez la o firma unde salariul meu brut este de 1946 lei, iar netul de 1400 lei. Urmeaza sa intru in ... (vezi toată discuția)
Sume necuvenite - eroare program contabilitate popa_iulia popa_iulia Buna ziua, Ma aflu in postura de a returna 400 de lei fostei firme angajatoare si as vrea sa stiu in ce masura trebuie sa platesc eu acesta eroare. Pana in ... (vezi toată discuția)