avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire retinuta dar neplatita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire retinuta dar neplatita

Buna ziua, angajatorul mi-a retinut din salariul ultimelor 6 luni poprirea dar nu a livrat banii retinuti catre executor . In ce situatie ma aflu defapt? Mi se poate debloca cardul de salariu aferent bancii? Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Daca angajatorul a retinut sumele de bani supuse popririi in intregime, acesta are obligatia de a le vira catre executor pentru ca mai apoi sa vi se poata emite adresa de ridicare a popririi de executor. Acesta insa nu va ridica poprirea decat dupa ce angajatorul comunica ca a retinut ori vireaza banii in contul indicat de executor. Este insa nejustificat sa pastreze banii daca suma executata este retinuta. Daca stiti ca toata suma a fost retinuta, faceti o adresa la executor, atasati dovezi ca vi s-au retinut banii si solicitati ridicarea popririi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire, deblocare cont soaresiluna soaresiluna Buna ziua. Daca am doua popriri pe salariu si de la un alt executor mi s-a facut blocare de card unde imi intra ce ramane din salariu dupa popriri, se poate ... (vezi toată discuția)
Datorie banca nicol-dd nicol-dd Buna ziua, am o cunostinta care are o datorie la o banca ajungandu-se la executie. Banca la care I se vireaza drepturile salariale I-a blocat cardul lasand sa ... (vezi toată discuția)
Proprire salar danuta2002 danuta2002 Buna ziua.Un executor a infiintat o proprire pe salariul meu in cuantun de 1/3 din salariu. Totodata a trimis o adresa de blocare a contului bancar in care mi ... (vezi toată discuția)