avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzare auto intre soti?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzare auto intre soti?

Buna, as avea o intrebare. Sotul este plecat in strainatate si de acolo intentioneaza sa cumpere un autoturism. Actele de cumparare le va face pe numele lui, ca altfel nu are cum. Dar in tara ar dori ca masina sa fie pe sau si pe numele sotiei deoarece ea ar folosi-o si astfel ar fi mai simplu la incheierea rca, itp, etc., ca sotul mai pleaca in strainatate. Care ar fi procedura corecta? Se poate incheia act de vanzare cumparare intre soti pentu a putea inmatricula masina pe numele sotiei? Regimul matrimonial sau cum se spune este comun, adica nu s-a incheiat vreun act in acest sens;
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2018
anamihai192, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:02, 18 Iulie 2018
Sotia poate incheia procura notariala in favoarea sotului,astfel incat acesta sa poata incheia documentele de achizitie vehicul direct pe numele acestaeia,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru a circula in ue cu o masina inscrisa pe numele altei persoane in ro Lavricd Lavricd Buna! In ce conditii si ce acte sunt necesare pentru a trimite cu platforma o masina inmatriculata in RO, sa ajunga in Germania si sa poata circula ... (vezi toată discuția)
Cu ce condiții se poate folosi un autoturism după decesul proprietarului? MariusGheorghe MariusGheorghe Buna ziua, intrebarea mea este daca dupa decesul socrului, se poate folosi autoturismul care este inmatriculat pe numele lui,se poate face ITP, asigurare RCA, ... (vezi toată discuția)
Conducere auto inmatriculat in alta tara cipito cipito Buna ziua, am cumparat pe numele sotiei un autoturism inmatriculat in Spania. Cu contract de vanzare/cumparare, etc. Având acte valabile, până mi-a ... (vezi toată discuția)