avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Baza de calcul CM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Baza de calcul CM

Cum se calculeaza indemnizatia de concediu medical pentru o persoana care a fost in concediu pentru crestere copil.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 20 Iulie 2018
Baza de calcul a indemnizațiilor prevăzute la art. 2 din OUG 158/2005 se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

În situația în care la stabilirea celor 6 luni din care se constituie baza de calcul a indemnizațiilor se utilizează perioadele asimilate stagiului de cotizare -de exemplu, CCC - , veniturile care se iau în considerare sunt : indemnizațiile de care au beneficiat asigurații.
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal adina000 adina000 Cum se calculeaza concediul prenatal ? (vezi toată discuția)
Buna , stie cineva sa mi spuna cum se calculează indemnizația ... Adelina09 Adelina09 Buna , stie cineva sa mi spuna cum se calculează indemnizația pentru concediu medical de covid? (vezi toată discuția)
Concediu prenatal, concediu crestere copil popmanuela206 popmanuela206 Buna ziua! Sunt titulara CMI ( cab stomatologic), deci am venituri din activitati independente, momentan in saptamana 27 de sarcina, data probabila nastere ... (vezi toată discuția)