avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna , stie cineva sa mi spuna cum se calculează ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna , stie cineva sa mi spuna cum se calculează indemnizația ...

Buna , stie cineva sa mi spuna cum se calculează indemnizația pentru concediu medical de covid?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:09, 4 Februarie 2022
Cuanutmul indemnizatiilor reprezinta 100% din baza de calcul.
Acordarea indemnizatiilor de carantina si izolare fara conditia stagiului minim de cotizare

Atat concediul si indemnizatia pentru carantina, cat si cele pentru izolare se acorda fara conditia stagiului minim de cotizare. Asadar, pot beneficia de concedii medicale platite cu 100% din baza de calcul si asiguratii care nu indeplinesc stagiul minim de asigurare prevazut de OUG 158/2005 de 6 luni.

Cota de 100% se aplica la baza de calcul care se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia asiguratorie pentru munca.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

indemnizatia de doctorat horasg horasg Buna ziua! Pe perioada concediului de boala se acorda indemnizatia de doctorat? Integral? Multumesc (vezi toată discuția)
Baza de calcul cm momo1973 momo1973 Cum se calculeaza indemnizatia de concediu medical pentru o persoana care a fost in concediu pentru crestere copil. (vezi toată discuția)
Buna ziua, care este baza de calcul pentru un angajat cu concediu ... draghicihome draghicihome Buna ziua, Care este baza de calcul pentru un angajat cu concediu medical de carantina, angajat ce nu are stagiu de cotizare si a venit cu certificatul ... (vezi toată discuția)