avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... AG si consecintele ei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

AG si consecintele ei

Buna ziua!
La inceputul lunii iunie am participat la sedinta reconvocata a AG in care s-a ales alt presedinte (cel vechi a demisionat) si alti membri ai CE printre care si eu.
Am solicitat in mai multe randuri noului presedinte sa definitiveze, sa ne dea spre semnare si sa afiseze PV al AG. Am primit prin e-mail din partea firmei de administratie numai un draft caruia am dorit sa i se aduca modificari, insa ulterior nimeni nu m-a mai contactat in legatura cu PV. Am intrebat chiar si presedintele de ce se ocupa administratia de aceste documente si mi s-a raspuns ca pentru aste este platita.
Intre timp noul presedinte a inceput sa ia decizii separat pe fiecare bloc in parte (AP este constituita pe doua blocuri cu cate o scara si 50 de apartamente fiecare) motivand ca activitatile fiecarui bloc trebuie sa aiba un bun demers si ca, avand cate doi membri din fiecare bloc in CE are majoritatea pentru a lua acele decizii.
Ulterior a inceput sa ia decizii fara sa mai consulte CE in niciun fel.
Am avut mai multe discutii cu dansul referitor la luarea deciziilor si la afisarea lor spre aducerea la cunostinta celorlalti proprietari si mi-a spus ca asa nu mai facem nimic, ca stam sa ne ingropam in hartii si ca el nu lucreaza asa, ca trebuie doar sa-i aprobam verbal actiunile.
De asemenea am solicitat in numeroase randuri ca deciziile sa fie luate dupa ce am adus un minim de 3 oferte si am gasit solutia cea mai buna pentru toti. Mi s-a reprosat ca intarzii luarea unor decizii.
Facand in trecut parte dintr-un alt CE (alt bloc) si stiind ce implica aceasta functie am ales sa demisionez intrucat nu consider ca fiind legale actiunile presedintelui.
Doresc sa stiu daca AG in care acest presedinte a fost ales este valabila avand in vedere ca nimeni nu a semnat PV si daca hotararile luate in cadrul ei (majorarea retributiei ce-i revine presedintelui de la 350 la 600 lei, de exemplu) sunt valabile.
Mentionez ca la sedinta AG au fost prezenti foarte putini locatari (cam 11), dar ca toti care treceau erau pusi sa semneze de catre un reprezentatnt al firmei de administratie intr-un tabel (probabil anexa la PV).
Pe de alta parte, in penultima AG s-a votat strangerea DIN NOU a fondului de rulment si nu reintregirea lui asa cum legea o stipuleaza. As dori sa stiu daca acest lucru este legal si ce se intampla cu locatarii care refuza sa plateasca din nou acest fond (unul din ei sunt chiar eu).
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2018
MetalOne, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 17:20, 21 Iulie 2018
REPET: Citiți cu mare atenție textul articolului 14, alin. 5 din H.G. nr. 1588/2017 și veți vedea că le puteți anula definitiv orice hotărâre a Adunării Generale dacă nu se aduce dovada convocării tuturor membrilor proprietari ai Asociației, și asta nu se poate dovedi decât prin semnarea tuturor proprietarilor în Tabelul Nominal Convocator obligatoriu, asta pe lângă afișele de la Avizierele scărilor.
Ascultați-mă pe mine, că e o sursă sigură de a anula hotărârile Adunărilor Generale în care nu se aduce dovada convocării TUTUROR PROPRIETARILOR (cred că textul art. 14, alin. 5 e extrem de explicit) - am câștigat două procese pe tema Nulității Absolute a hotărârilor Adunărilor Generale, judecătorii motivând că prin ne-convocarea tuturor proprietarilor a existat lipsa de consimțământ a lor pentru desfășurarea Adunărilor Generale.
Și este logică problema ne-convocării tuturor membrilor proprietari, deoarece nu se mai poate numi Adunare Generală o ședință în care sute de proprietari nu au fost anunțați pe nicio cale, indiferent că erau plecați din localitate, chiar și în țări străine (dacă erau anunțați, poate participa cineva din familia lor).
Cel puțin la Asociația mea, de doi ani de zile așa-zișii șefi ai acesteia nici nu s-au sinchisit să întocmească Tabelul Nominal Convocator și vor pierde fără dubii procesele pe care le-am intentat deja ! Din acest motiv în 2018 au fost prezenți la această „Adunătură” zisă Generală, cam 3 % din totalul proprietarilor ... merită dizolvată această așa-zisă Asociație de proprietari.
V-am dat o soluție de a le anula orice hotărâre luată ilegal, fără consimțământul proprietarilor, știind că aceștia n-au fost convocați, altfel li se încalcă dreptul la vot și la informare ... e problema dvs. dacă veți folosi informațiile mele practice ... vedeți și Practica Unitară Judiciară ce spune privitor la Nulitatea Absolută a Adunărilor Generale !
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iulie 2018
flory_mr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)
Hotararile adunarii reconvocate dalamiros dalamiros cu respect as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea situatie. fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. in urma cu doua luni ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari lucian67 lucian67 buna dimineata , as dorii daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema si anume daca o asociatie de locatari poate functiona si fara presedinte al asociatiei ... (vezi toată discuția)