avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inlocuire produs in garantie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inlocuire produs in garantie

Buna ziua,

Am cerut catre Emag si DEPANERO, inlocuirea unui produs in garantie deoarece perioada in care nu a funtionat a depasit 10% din perioada de garantie, conform legii de mai jos:

Ordonanța nr. 9/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora

(5) Produsele de folosință îndelungată defectate în termenul de garanție legală de conformitate, atunci când nu pot fi reparate sau când durata cumulată de nefuncționare din cauza deficiențelor apărute în termenul de garanție legală de conformitate depășește 10% din durata acestui termen, la cererea consumatorului, vor fi înlocuite de vânzător sau acesta va restitui consumatorului contravaloarea produsului respectiv.

Precizez ca este vorba de o combina frigorifica, iar nefunctionarea produce probleme pentru o familie de 4 persoane. "Meseriasii" ma asigura la fiecare interventie ca produsul nu va fi in regula, dar problema apare.


Ma gandesc sa ma adresez si catre protectia consumatorilor si sa cer o constatare a unei alte firme de reparatii....

In lipsa unei reatii concerete din parta emag si Depanero, care sunt pasii de urmat?

Va multumesc pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: t_ciprian , utilizator 16:12, 24 Iulie 2018
Reclamația la ANPC, însoțită de toate documentele legate de acest periplu
Da ma pregateam, dar se pare ca accepta stornarea, astept confirmarea, am sa revin cu detalii dupa ce se incheie.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii produs in garantie s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Pe scurt: achizitionat o imprimanta, dupa 6 luni se strica, o trimit in garantie si .....s-a rupt filmul. E de o luna acolo si nu da semne ca s-ar ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon. alinyo06 alinyo06 Detin un telefon din anul din 30.07.2015. In data de 10.03.2016 l-am trimis in service pentru repararea difuzorului care distorsiona. A fost reparat in decurs ... (vezi toată discuția)
Hotararea guvernului 394 - privind obligatiile ce revin agentilor economici - persoane fizice sau juridice in comercializarea produselor de folosinta indelungata destinate consumatorilor pro_Narcis pro_Narcis A fost modificata aceasta hotarare sau mai e valabila? Ma intereseaza Art. 14: \"Produsele de folosinta indelungata defectate in termenul de garantie, ... (vezi toată discuția)