avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... bilet de trimitere rmn
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

bilet de trimitere rmn

Bună ziua.am un bilet de trimitere pentru un rmn pentru o persoana cu handicap.trimiterea are data de 22.05.2018.abia acum am reușit sa găsesc o clinica care este de acord sa îi facă rmn care este decontat de casmb.problema este ca nu știu ce valabilitate are trimiterea.30 zile?60zile?sau 90?eu am programare pe 27 luna ăsta dar nici un medic nu a știut sa îmi raspunda.unii zic 30 alții 60 so alții 90.mă puteți ajuta?Mulțumesc mult
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:18, 20 Iulie 2018
Ordin CNAS-MS - vezi pag 165
Anexa 18-MODALITĂŢILE DE PLATĂ
în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţile paraclinice

[ link extern ]

ART. 4 (1) Biletul de trimitere pentru investigaţiile paraclinice este formular cu regim special, unic pe ţară, care se întocmeşte în două exemplare şi are o valabilitate de maximum 30 de zile
calendaristice de la data emiterii. Prin excepţie biletele de trimitere pentru efectuarea de investigaţii paraclinice pentru afecţiunile cuprinse în unele programe naţionale de sănătate: diabetul şi bolile de nutriţie precum şi cele pentru afecţiunile oncologice, au valabilitate de până la 90 de zile calendaristice. Pentru celelalte boli cronice, valabilitatea biletului de trimitere pentru investigaţii paraclinice este de până la 60 zile calendaristice. Biletul de trimitere pentru investigaţii paraclinice - examinări histopatologice şi citologice are termen de valabilitate 90 de zile calendaristice având în vedere specificul recoltării şi transmiterii probei/probelor către un furnizor de servicii de anatomie patologică. Biletul de trimitere pentru investigaţii paraclinice recomandate de medicul de familie/medicul de specialitate din ambulatoriu, care are evidenţiat "management de caz", are o valabilitate de 90 zile calendaristice.

Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2018
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea biletului de trimitere de la medicul de familie ursulici ursulici Buna ziua... nu o data m-am vazut facut mingie de ping-pong intre medicul de familie si specialist (evident, atunci cand acesta din urma functioneaza in alta ... (vezi toată discuția)
Legislatie medicala nelush2103 nelush2103 As dori sa stiu care este legislatia actuala care reglementeaza relatia pacient - medic de familie, referitor la obtinerea unei programari la medicul de ... (vezi toată discuția)
Trimiterea de la medicul de familie gabrielcio gabrielcio Buna ziua, Mama mea este pensionare, si are nevoie de o artroscopie.A beneficiat in urma unei trimiteri de la medicul de familie, de un RMN gratuit.Medicul ... (vezi toată discuția)