Buna ziua.Va rog sa ma lămuriți in urmatoarea situatie: soacra mea a cumparat in urma cu 12 ani o casa .Era căsătorită cu socrul meu. Între timp au divorțat.Amândoi sunt trecuți in cartea funciară.Acum 3 ani socrul meu a decedat in strainatate. La 3 luni a decedat fiul lor si sotul meu.Soacra este acum la o nepoata .Aceasta nepoata face demersuri ca soacra mea sa-i doneze casa , pe care sa o vândă unor vecini delanga casa.
Ce sanse are fiul meu nepotul sa moștenească casa?
Deoarece socrul a decedat in strainatate nu pot procura certificatul lui de deces.
Multumesc .
andrey_f_c
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
geanus, ia-ti neaparat un avocat. eu trec cam prin aceleasi faze. Te asigur ca un avocat cat de cat bun, rezolva tot. eu m-am chinuit 1 an de zile ptr punerea sub interdictie si nu am facut nimic de unul singur. am apelat la avocat si cele doua dosare sunt peste 80%finalizate. si nu costa o avere.
Pe cont propriu, am tot umblat din usa in usa, de la "cunoscatori"la alti "cunoscatori". Unavocat priceput, a facut ceea ce eu m-am chinuit in 1 an si nu am reusit, el a facut in ,mai putin de 2 luni si se deschide usa cu usa.
Buna.
Te rog spune-mi daca avocatul rezolva ambele dosare.
Poate rezolva si pe cel din străinătate?
La mine sunt 3 ani de la decesul socrului.
Nu mai stiu daca nepoata soacrei n-a rezolvat acolo in New York cu fi-sa măritată in Utah.
Mi-am luat gandul .
Măcar aici sa rezolv.
Am întors situația pe toate partile: favorabil mie este succesiune dupa socru , dar nu stiu daca este luat in considerare desi e in cartea funciară
Apoi divorțul lor : am aflat ca soția nu mai are drept de mostenire.
Nepoata la care e soacra vrea sa intre in posesia casei pentru a vinde.
Am încercat sa fac rost de certificatul de deces al socrului.greu.
Voi contacta un avocat pentru a ma lămuri .
Multumesc pentru toate sfaturile.
Buna.
Între timp am contactat un avocat .
Ma poate ajuta.
Doar ca nu am certificatul de deces al socrului.
oarece am alt nume am nevoie de o procura sau alt act de la notar ca in numele minorului sa solicit certificatul.
Succesiune sua
geanus
buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:
socrul meu a decedat in august 2015 in SUA.
sotul a decedat in noiembrie 2015 , in ... (vezi toată discuția)
Succesiune soacra
geanus
Buna ziua.
Va rog să mă lămuriți în următoarea situație: socrii mei au cumpărat o casă în 2006. Apoi au divorțat. Nu au făcut partaj. In 2015 ... (vezi toată discuția)