avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deducere personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deducere personala

Bună ziua am o întrebare deducerea personala se calculează la venit brut adică la salariul minim pe economie.... Am o persoana în întreținere... Un venit brut 1988 fără sporuri cu sporuri am diferit pe luna 2139
Cel mai recent răspuns: adinamaria48 , utilizator 11:11, 23 Iulie 2018
La un salariu brut de 1988 lei vi se retine suma de 696 lei, reprezentand contributii obligatorii, deducerea personala de baza este de 655 lei, iar impozitul pe salariu este de 64 lei. Ar rezulta un venit net de 1228 lei.

La un salariu brut de 2139 lei vi se retine suma de 749 lei, reprezentand contributii obligatorii, deducerea personala de baza este de 610 lei, iar impozitul pe salariu este de 78 lei. Ar rezulta un net de 1312 lei.

Dupa cum observati, deducerea personala nu este o suma fixa, aplicata la salariul minim brut pe tara, este o suma dedusa din venitul baza de impozitare pentru a calcula impozitul pe salariu. Aceasta variaza in functie de venitul obtinut lunar, iar pe masura ce cresc veniturilor, deducerea personala de baza scade.
Mulțumesc pt răspuns. Dar dacă nu primesc valoarea care trebuie la deducere ce ar trebui sa fac. La actul loc de munca am doar 1an și 3 luni...
La stabilirea deducerii personala nu conteaza vechimea in munca. Nu ati mentionat daca vi se acorda tichete de masa/vouchere de vacanta/tichete de cresa. Pentru ca atunci se schimba si algoritmul de calcul a deducerii personale/al impozitului pe salariu.

Teoretic, nu are cum sa nu va acorde deducerea personala corect, deoarece acum toate institutiile din Romania, chiar si societatile mici, utilizeaza programe informatice de contabilitate. Singura situatie in care s-ar putea gresi este atunci cand, dintr-o eroare, nu v-a adaugat persoana din intretinere sau nu a actualizat programul informatic, cu modificarile din ianuarie 2018.
Bună seara am tichete de masa în valoare de 15.
Bună seara am tichete de masa în valoare de 15.

Alte discuții în legătură

Salariul brut fisa fiscala mai mare decat salariul brut din fluturas g3ograful g3ograful Buna ziua, Am facut o comparatie intre fisa fiscala cu veniturile din 2011 si fluturasii din acel an. Am observat ca in oricare luna, venitul brut din fisa ... (vezi toată discuția)
Calculul impozitului pentru tichetele de masa feola feola Am distribuit tichete de masa in data de 27iulie2010 pentru luna iulie.Se retine impozit pentru ele la lichidarea lunii iulie ?Se retine 16% numai pentru ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa-tichete-impozit-alte drepturi ContSters109653 ContSters109653 Cum se vor impozita bonurile de masa Culegere Completa de Formulare si Declaratii Fiscale 160 de formulare, declaratii si documente necesare in ... (vezi toată discuția)