avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire taxa auto

Buna ziua,
Va rog să mă ajutați cu o informație. Am înmatriculat o mașină în 2011 și am platit taxa aferentă la Târgu Jiu, acolo unde aveam domiciliul. Între timp, ne-am mutat domiciliul în București, sectorul 3 și am înmatriculat mașina aici. Cererea pentru restituirea taxei o putem face in București? Daca nu, la Târgu Jiu poate fi depusă cererea de altcineva? Este nevoie de împuternicire?
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:32, 23 Iulie 2018
La Bucuresti:

Ordinul nr. 1488/3198/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule

1.2. Restituirea sumelor prevăzute la pct. 1.1 se face pe baza cererii depuse de contribuabil la organul fiscal central competent în administrarea acestuia.
..............

1.8. Prin organ fiscal central competent se înţelege organul fiscal central din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală competent în administrarea obligaţiilor fiscale datorate de contribuabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu Robert.G. Robert.G. Am cumparat o masina în 2015 și am plătit timbrul de mediu.Fostul proprietar plătise și el o taxă de poluare sau de prima inmatriculare pe care a ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez taxa de poluare in urma unui accident cu dauna totala? StoicaGeorge StoicaGeorge Buna ziua. Rog pe cineva care a fost sau este in situatie ca si mine ca sa ma ajute cu un sfat cat mai rapid. Sunt proprietarul unui autoturism care in urma ... (vezi toată discuția)
Recuperare timbru de mediu PaulHaiducu PaulHaiducu Buna ziua! Ce trebuie facut pt. recuperarea Timbrului de mediu? Multumim! (vezi toată discuția)