avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren casa nationalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren casa nationalizata

Buna seara!
In luna august s-a vehiculat ideea ca guvernul a pregătit un proiect de lege care stabileşte că proprietarii de case naţionalizate care au redobândit sau achiziţionat locuinţa prin Legea 112/1995 cumpără şi terenul aferent, deţinut de primării.
Stiti cumva daca acesta lege a fost votata si daca este aplicata la ora actuala?
Cel mai recent răspuns: Dacos , utilizator 11:09, 24 August 2010
Eu am fost la AFI ( Administrarea Fondului Imobiliar) din Bdul Regina Elisabeta 16 la etajul 6 - d-nul Bucur si am primit acest act de acolo dar este destul de sumar, pe o pagina,dar este actul care legifereaza luarea in concesiune a unui teren aflat in proprietatea statului cu scopul de a construi pe el; se achita o taxa de concesiune si apoi o redeventa anuala stabilita in consiliul lor functie de zona in care se afla si alte criterii .; foarte multe detalii nu stiu, sunt la inceput in faza de informare, cert este ca terenurile nu se pot cumpara si concesiunea este singura metoda de a extinde casa.
Sunt in aceeasi situatie cu dvs si ma intereseaza daca ati mai facut ceva cu concesionarea terenului, v-a dat drept de a extinde casa pana la urma?
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Salut!

Si noi suntem in aceeasi situatie...am cumparat un apartament situat intr-o vila, pe legea 112, in calitate de chiriasi. Cu noi, in acelasi imobil, mai sunt 2 familii. Ne intereseaza cum putem cumpara partea noastra de curte, care este acum la comun fiind proprietate a primariei si iesi din indiviziune fiindca pe legea 112 ne-au vandut apartamentul (locuinta) si terenul aferent de sub casa ce ne revine conform partii indiviza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare gianialex-nicoleta gianialex-nicoleta sunt al treilea proprietar al unei case cu legea 112,dar care nu s-a revendicat,va rog sa imi spuneti daca cu terenul aferent casei in suprafata de 66 mp,pe ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren aferent locuintei legea 112 stefanupc stefanupc Buna ziua, Am cumparat casa cu Legea 112/1995 ,lege care nu mi-a dat posibilitatea sa cumpar si terenul aflat in folosinta casei,teren pentru care platesc ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de cumparare a curtilor caselor nationalizate / retrocedate Dark_Guy Dark_Guy Buna Ziua! Suntem mai multi proprietari care au cumparat imobile (legea 112) intr-o curte comuna. Curtea si una dintre locuinte a fost retrocedata fostei ... (vezi toată discuția)