Buna seara!
In luna august s-a vehiculat ideea ca guvernul a pregătit un proiect de lege care stabileşte că proprietarii de case naţionalizate care au redobândit sau achiziţionat locuinţa prin Legea 112/1995 cumpără şi terenul aferent, deţinut de primării.
Stiti cumva daca acesta lege a fost votata si daca este aplicata la ora actuala?
Eu am fost la AFI ( Administrarea Fondului Imobiliar) din Bdul Regina Elisabeta 16 la etajul 6 - d-nul Bucur si am primit acest act de acolo dar este destul de sumar, pe o pagina,dar este actul care legifereaza luarea in concesiune a unui teren aflat in proprietatea statului cu scopul de a construi pe el; se achita o taxa de concesiune si apoi o redeventa anuala stabilita in consiliul lor functie de zona in care se afla si alte criterii .; foarte multe detalii nu stiu, sunt la inceput in faza de informare, cert este ca terenurile nu se pot cumpara si concesiunea este singura metoda de a extinde casa.
Sunt in aceeasi situatie cu dvs si ma intereseaza daca ati mai facut ceva cu concesionarea terenului, v-a dat drept de a extinde casa pana la urma?
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Si noi suntem in aceeasi situatie...am cumparat un apartament situat intr-o vila, pe legea 112, in calitate de chiriasi. Cu noi, in acelasi imobil, mai sunt 2 familii. Ne intereseaza cum putem cumpara partea noastra de curte, care este acum la comun fiind proprietate a primariei si iesi din indiviziune fiindca pe legea 112 ne-au vandut apartamentul (locuinta) si terenul aferent de sub casa ce ne revine conform partii indiviza.
Intrebare
gianialex-nicoleta
sunt al treilea proprietar al unei case cu legea 112,dar care nu s-a revendicat,va rog sa imi spuneti daca cu terenul aferent casei in suprafata de 66 mp,pe ... (vezi toată discuția)