avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie Intracomunitara de bunuri scutite conform ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie Intracomunitara de bunuri scutite conform art 292 alin 1 lit a Cod fiscal

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:

- o firma nou infiintata achizitioneaza din Ue Proteze medicale, pe care le revinde spitalelor. Firma este neplatitoare de Tva.

Intrebarile mele sunt:

- ar trebui sa obtin Cod Special pentru Tva?
- veniturile obtinute din vanzarea acestor produse intra la calculul plafonului pentru inregistrarea ca si platitor de tva?
- in cazul in care achizitionez servicii informatice - de ex Google , Facebook- trebuie sa imi obtin codul special de tva?

Va multumesc pentru amabilitate.
Antoaneta Cinca

Alte discuții în legătură

Tva achizitie masini second hand balanescuadrian balanescuadrian O firma neplatitoare de TVA, daca cumpara masini second hand din Germania, pe care le revinde in Romania, ce obligatii are daca achizitiile sunt de la ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite victorSuta victorSuta Salutare! Am infiintat un start-up in domeniul IT si am ca prim client potential un spital de stat din Muntenegru. M-ar interesa taxele si impozitele pe ... (vezi toată discuția)