avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensii

Dacă am 2 facultăți se va lua in considerare la stagiul de cotizare in noua lege a pensilor care se va aplica in 2021( am înțeles ca se ia in calcul facultatea, masteratul, doctoratul) . Eu sunt pensionar din 2016 și au luat in considerare armata 9 luni și prima facultate 5 ani cursuri la zi . Menționez ca și a 2 facultate tot la zi - 4 ani este un efort( masterat sau doctorat)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 24 Iulie 2018
Legea nu a fost pusa in discutie publica pe site-ul Ministerului muncii (in prezent se discuta doar pe la tv), nu este aprobata de parlament, nu este promulgata de presedinte si nu este publicata in MO.
Legea va fi aplicabila dvs. numai daca se va decide recalcularea perioadelor pentru persoanelele deja pensionate.

Altfel, potrivit Constituției , legea civila nu are efect retroactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noa lege a pensiei mary50 mary50 Buna ziua,inteleg ca pentru recalcularea pensiei e nevoie de ceva timp,dar articolul care se refera la mamele ce au nascut minim 3 copii pentru a iesi la ... (vezi toată discuția)
Legea 186/2016 liliana.suciu liliana.suciu Am inteles ca sa promulgat Legea 186/2016 privind plata retroactiv la pensii , pot plati ? Sau pentru a putea produce efecte legea trebuie sa fie publicata ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata partiala cf. legii 142/2016 sibinica sibinica Buna ziua, sunt pensionata anticipat in baza legii 263/2016 cu 47 luni de anticipare cu penalizare de 75% pe luna. In baza legii 142/2016 s-a redus cuantumul ... (vezi toată discuția)