avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Documente ONG dupa infiintare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Documente ONG dupa infiintare

Buna ziua. Imi puteti enumera documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o asociatie dupa infiintare (rapoarte, procese verbale)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:24, 31 Iulie 2018
Va rog sa fiti mai specifica. La ce tip de documente va referiti?
1. Imi puteti specifica cate procese verbale trebuie intocmite in decursul unui an? Este vorba despre cate un Proces Verbal la fiecare intalnire a Consiliului Director? (la care se adauga convocator si minuta..? )
2. Pe langa Raportul anual (narativ și cel financiar) mai exista alte rapoarte?
3. Exista alte documente periodice care trebuie elaborate daca nu exista proiecte in desfasurare/ asociatia nu a desfasurat o activitate concreta ?

Multumesc!
Pentru partea de contabilitate trebuie sa completati registrul de casa si daca faceti achizitii de bunuri materiale si mijloae fixe numai cu factura pe ong (care sa aiba valoarea de achizitie peste 2500 lei) registrul nir.
La incasarea cotizatiei lunare de la membrii ong asa cum este prevazuta in statut sau este stabilita de adunarea generala la propunerea comitetului director, va trebuie sa folositi chitantier. a fel si pentru incasarea sponsorizarilor in numerar primite de la membrii simpatizanti persoane fizice sau de la firme.
In rest, se poate discuta de la caz la caz, treaba cu intocmirea de liste de participanti este recomandata s-o faceti l orice activitate. Sa aveti si materiale foto su video ca sa puteti justifica ca ati facut acea activitate. Ele va ajuta la intocmirea si a raportului de activitate la final de an pentru a va face reclama la ong sau a justifica experieta ong-ului in fata unui posibil finantator.
1. da, convocator si cate un Proces Verbal la fiecare intalnire a Consiliului Director si adunare generala.
Nu, alte rapoarte, mai ales daca nu ati avut activitate.
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Ceea ce v-a expus anterior dl. Neagu, tine de organizarea primara a activitatii ong-ului. Avand la baza documentele/rapoartele intocmite, registrele obligatorii ale unei entitati sunt Registrul-Jurnal, Rewgistrul-Inventar si Cartea mare sah. Datele inscrise in Registrul jurnal trebuie sa corespunda cu cele inscrise in balanta de verificare a entitatilor patrimoniale.

Este foarte important sa luati legatura cu un contabil/economist sa va tina partea de activitate financiara, deoarece este vitala pentru ong. In perspectiva, daca doriti sa obtineti finantari si nu naveti aceste documente puse la punct, puteti risca sa pierdeti aceste finantari pentru ca nu puteti demonstra sustenabilitatea activitatilor desfasurate
In afara de ce vi s-a semnalat deja ca documente financiar-contabile si fiscale, legea va obliga sa tineti cel putin o data pe an o sedinta a Adunarii Generale, si pt ea, ca sa puteti dovedi ca s-a tinut cu respectarea cerintelor legale si statutare, ar trebui sa redactati si sa pastrati ca document scris convocatorul. minuta / procesul-verbal de sedinta care cuprinde sau la care se anexeaza deciziile luate, inclusiv rapoartele financiar si de activitate pentru perioada precedenta si bugetul si programul de activitate pe cea urmatoare (de regula pe un an), si alte decizii luate...
Pentru sedintele de CD poate fi si ceva mai informal, de exemplu un registru sau o corespondenta pe e-mail din care sa rezulte convocarea, ordinea de zi, deciziile luate... nu e neaparat sa fie documente formale distincte gen convoc ator, proces=verbal de sedinta...
Depinde ce v=ati stabilit prin Statut si eventualul regulament intern sau proceduri interne...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de raport administrator si de pv al ag sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua.Va rog ajutati-ma cu doua modele de raport administrator si proces verbal al AG.pt.ONG non-profit .Multumes din suflet. (vezi toată discuția)
Despre ong-uri ARKzad ARKzad dupa o scurta perioada de la infiintarea unui ONG, inscris in reg.ONG pe tara si avand deschis cont in banca,activitatea este intrerupta din cauza ... (vezi toată discuția)
Ong nou infiintat. help ContSters304613 ContSters304613 avem o asociatie cu 3 membri fondatori. va rog sa ne ajutati 1 - denumirea asociatiei in forma prescurtata poate fi folosita in documente oficiala? daca ... (vezi toată discuția)