avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si custodia copilului

Buna ziua,

Referitor la custodie, ;ucrurile stau in felul urmator.
Eu sunt angajata la firma lui in acte, in prezent sunt in concediu de maternitate.
Vrem sa divortam.
Veniturile lui scriptice sunt mici in jur de 400 lei pe luna ceva de genul, nu are nici un imobil sau bun pe numele lui si are un dosar de cercetare penala.
Vreau sa vada copilul dar nu 8 zile pe luna cat vrea el.

Multumesc si astept sfaturile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:08, 24 Iulie 2018
Nu contează ce vreti dvs. ci ceea ce iese...
Depinde de mai multe lucruri...
DEci se va da custodie comuna cu program de relatii personale dupa cum va decide judecatorul.Deobicei la mama domiciliul si cu program de vizita.
Acum e important cat mai aveti pana la 2 ani caci dupa acesti 2 ani trebuie sa aveti venituri caci daca nu aveti si el nu va mai baga cartea de munca se complica lucrurile, puteti pierde domiciliul copilului.Trebuie sa aveti minim 1 camera si cu ce sa-l intretineti.

Nu conteaza ce are el penal, daca are venituri are sanse mai mari dupa 2 ani decat dvs.

Va sfatuiesc sa luati in considerare mai multe când va despartiti, custodie comuna inseamna ca aveti drepturi dar si obligatii egale, chiar daca e domicliul la dvs trebuie sa aveti venituri.Puteti sta la parinti sau in chirie dar venituri?

Copilul e mic la 1-2 ani nu intelege nimic, el care bani putini pe carte de munca deci pensia normal se da in natura ( lapte, pampersi, medicamente) dar la ce salariu are o sa fie in natura 200-300 ron maxim, copilul trebuie sa manance sa aiba caldura, medicamente vaccinuri, imbracaminte doctor etc.
Apoi divortul e una, partajul e alta si custodia este alt aspect, deci 3 procese diferite, 3 chetuieli separate.Faceti-va bine socotelile, nu stati la mana lui dar nici peste 5 luni sa va para rau. caci sunt multi bani de cheltuit si nu stiu daca aveti timp si bani pentru urmatorii 2 ani va inhamati la multe procese. se face ordonanta apoi fon si apel la custodie, daca copilul face 2 ani si nu aveti venituri si el are face el ordonanta ca s-au schimbat imprejurarile ca are cu ce sa-l sau sa o ceasca si poate cere el custodia.....deci ganditi-va de 10 ori si taiati odata....

Buna ziua,

A fost o solutie de compromis de 3 luni de zile pentur ca eu acceptasem un contract pe perioada determintata. Venituri pot avea si acum dar vreau sa stau cu copilul.
Partajul nu inteleg de ce intra in discutie atata timp cat noi suntem casatoriti de f putin timp iar creditul este strict pe numele meu.
Trebuie sa impartim acum tot ?

Multumesc
Divortul e o problema, Partajul e o alta problema. Nu e obligatoriu sa le rezolvati concomitent pe amandoua, insa avand in vedere componenta materiala a partajului e bine sa nu trenati foarte mult rezolvarea si transarea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort 123soare 123soare as vrea sa divortez dar dupa calculele mele este prea scump.....am un apartament de 2 camere prin prima casa si un copil...nu vrem sa pierdem apartamentul dar ... (vezi toată discuția)
Studenta fara loc de munca,copil 1 an si 6 luni si insarcinata, informatii despre divort in acest caz ContSters452381 ContSters452381 Sunt studenta ,cu un copil de 1 an si 6 luni si insarcinata in 4 luni cu al doilea. Sotul este dependent de pornografie si asta ne afecteaza viata de zi cu zi. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara yo85 yo85 dupa divortul am in prezent 3 procese. unul cu partaj intentat de fosta sotie si unul tot de ea cu pensia alimentara. fosta sotie a plecat de acasa in ... (vezi toată discuția)