avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Tarifele de traduceri legalizate sunt standard?
Discuție deschisă în Traduceri

Tarifele de traduceri legalizate sunt standard?

Traducerea unor documente din ro-en si a altora din en-ro, se pot face de acelasi traducator autorizat pe limba engleza?
De asemenea, tarifele de pe site-ul MJ peivind plata interpretilor si traducatorilor, se refera si la traducerile legalizate la notar?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 11:36, 26 Iulie 2018
1. Da
2. Nu. E vorba de tarifele pe care MJ le plateste interpretilor si traducatorilor ce traduc documente cerute de instante sau asista persoanele ce nu cunosc romana in cadrul procedurilor instantei. Traducerile cerute de alte persoane (fizice, juridice sau institutii, altele decat instantele si parchetele corespunzatoare) se negociaza.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
adriandimitriu, utilizator
Multumesc frumos de raspunsuri! Exista obligativitatea ca traducatorul autorizat de MJ sa apartina de un notar? Se vehicula de cativa ani acest lucru
Nu. Insa e de dorit ca geografic sa lucreze in apropiere, fiindca el pune stampila in fata notarului (asa e procedura legala). E vorba, fireste, doar despre traduceri ce trebuiesc autentificate. Oricum, traducatorii nu apartin de notari, ei fiind independenti prin lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tarifele de traduceri legalizate sunt standard? Hannahjoy Hannahjoy Traducerea unor documente din ro-en si a altora din en-ro, se pot face de acelasi traducator autorizat pe limba engleza? De asemenea, tarifele de pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Regulament intern luizaioana_luizaioana luizaioana_luizaioana Buna ziua. as dori sa stiu daca traducerea in limba romana a regulamentului intern al unei companii trebuie si legalizata. Mentionez ca documentul a fost ... (vezi toată discuția)
Legea traducătorilor și interpreților judiciari - pro reglementarea totală a acestei profesii reglementate Ovidiu Martin Jurj Ovidiu Martin Jurj De ani de zile, ONGul nostru, U.N.T.A.R., luptă pentru reglementarea totală a profesiei de traducător și interpret autorizat în toate aspectele ei, ... (vezi toată discuția)