avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... RAPORTUL UNEI INSPECTII JUDICIARE
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

RAPORTUL UNEI INSPECTII JUDICIARE

In momentul incheierii unei inspectii judiciare la cererea unei persoane fizice se va putea elibera respectivei persoane raportul final cu concluziile si neregulile care au facut obiectul acestei investigatii ? In cazul in care se va refuza asemea cerere este in masura si are CSM autoritatea necesara sa impuna acest lucru ? Va multumesc anticipat pt raspunsuri !
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
Catalin cata, utilizator
Categoric ...Aveti dreptul legal de a contesta masura luata in instanta..
Inspecția judiciara nu e instanta, dar răspunsul Dvs este corect. Petentii trebuie sa fie informați de IJ referitor la ce concluzii au ajuns urmare a plângerii lor.

DenisRif a scris:

Categoric ...Aveti dreptul legal de a contesta masura luata in instanta..


Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
Petre Enache, Avocat
In temeiul art. 1.,art. 8 , art. 18 din Legea 544/2004 si
LEGE nr. 317 din 1 iulie 2004 (**republicată**)privind Consiliul Superior al Magistraturii
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 628 din 1 septembrie 2012

Articolul 47(1) În cazul în care sesizarea s-a făcut potrivit art. 45 alin. (2), inspectorul judiciar poate dispune, prin rezoluție scrisă și motivată:
..................................................................................................................................................................................................................
(5) Rezoluția de respingere a sesizării prevăzută la alin. (1) lit. c) și alin. (4)poate fi contestată de persoana care a formulat sesizarea la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București, în termen de 15 zile de la comunicare, fără îndeplinirea unei proceduri prealabile.

(6) Soluțiile pe care le poate pronunța Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București sunt:
a) respingerea contestației;
b) admiterea contestației și desființarea rezoluției inspectorului judiciar sau, după caz, a inspectorului-șef și trimiterea dosarului pentru continuarea procedurii disciplinare.
(7) Hotărârea Secției de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București este irevocabilă.
Notă
Prin DECIZIA CURȚII CONSTITUȚIONALE nr. 397 din 3 iulie 2014, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 529 din 16 iulie 2014, s-a admis excepția de neconstituționalitate a sintagmei "rezoluția de clasare este definitivă" din cuprinsul art. 47 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, constatându-se că aceasta este neconstituțională în ipoteza prevăzută de art. 45 alin. (4) lit. b) din aceeași lege.

Conform art. 147 alin. (1) din CONSTITUȚIA ROMÂNIEI republicată în MONITORUL OFICIAL nr. 767 din 31 octombrie 2003 dispozițiile din legile și ordonanțele în vigoare, precum și cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituționale, își încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curții Constituționale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituționale cu dispozițiile Constituției. Pe durata acestui termen, dispozițiile constatate ca fiind neconstituționale sunt suspendate de drept.









PUTETI CONTESTA MASURA
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
DenisRif, utilizator
Pana sa o conteste trebuie sa o primească. Asta il interesa pe utilizator

DenisRif a scris





PUTETI CONTESTA MASURA


Da aveti dreptate....!!! Si eu am intalnit asemenea practici cand s-a dorit acoperirea unor fapte evidente ...Am facut sesizare catre Ministrul Justitiei si mi-a fost comunicata .... Nu vreau sa mai comentez cu privire la Inspectia Judiciara ca ma ia dracii si nu e bine ...O zi placuta !!!

Alte discuții în legătură

Amenda diagrama tahograf gheo70 gheo70 Buna ziua! In urma cu putin timp am fost sanctionat contraventional cu amenda de Politia Rutiera ,fapta fiind prevazuta de OG 37/2007, art 8/1/25 si ... (vezi toată discuția)
Atributi de control beghean beghean Buna,as dori sa ma indrumati unde pot afla ce atributi are un control inopinant si ce obligatii am eu in calitatea de administrator.Mentionez ca detin o ... (vezi toată discuția)
Cadru legislativ care reglementeaza cercetarea disciplinara adaescu adaescu As dori sa aflu care act normativ reglementeaza cercetarea administrativa si ce trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu, sub sanctiunea nulitatii absolute,un ... (vezi toată discuția)