avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Sunt eligibile achizițiile de echipamente de ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Sunt eligibile achizițiile de echipamente de tipărire pe CAEN 7311?

Bună ziua,

Îmi doresc să înființez un atelier de creație și producție publicitară. Vrem să facem atât partea de creație (concept, design grafic), cât și partea de producție (tipărire, finisare) pentru afise, flyere, pliante etc.

În codul CAEN 7311 este menționat așa: ”Aceasta clasa include furnizarea unei game complete de servicii de publicitate si de promovare (prin posibilitati interne sau prin subcontractare), inclusiv consultanta, servicii de creatie, productia de material publicitar si cumpararea acestuia.”

Însă la sfârșit suntem loviți cu asta: ”Aceasta clasa exclude: -tiparirea materialelor pentru publicitate, vezi 5819” și am aflat că la Start-Up Nation în 2017 mulți au avut probleme de neeligibilitate, fiind respinse achizițiile de echipamente de personalizare (gravare, imprimare etc.).

Întrebarea mea este, ce înseamnă acel ”inclusiv producția de material publicitar” din definiția codului 7311, dacă nu tipărire?
Cel mai recent răspuns: ContSters487475 , utilizator 13:51, 29 Iulie 2018
Daca va referiti la Start-Up Nation, codul CAEN 7311 - activitati ale agentiilor publicitare se incadreaza la industrii creative. Toate echipamentele pe care trebuie sa le achizitionati pentru desfasurarea activitatii de baza, trebuie sa sa incadreze in grupele de clasificare ale mijloacelor fixe 2.1, 2.2 si 2.3.6, daca se poate in procent de 50%, pentru a acumula punctajul maxim pentru acest tip de activitate. Totul depinde de consultantul pe care-l angajati sa va scrie planul de afaceri astfel incat echipamentele achizitionate sa fie introduse in povestea serviciilor prestate de dvs, sa aiba legatura intre ele, eventual sa fie prezentate intr-un flux de productie a unei campanii de publicitate, de exemplu.
Este nevoie ca legatura dintre cheltuieli si venituri sa fie una directa, fireasca, logica, demonstrabila inca din faza de scriere, pentru ca astfel de cheltuieli sa fie eligibile. Daca, intr-un exemplu teoretic, cheltuielile includ echipamente de gravare iar veniturile vin din creatie pentru panouri stradale, da, pot aparea astfel de probleme de neeligibilitate, precum cele pe care le-ati mentionat.
Am înțeles, deci dacă fac creație de broșură, iar veniturile vin din creație + tipărire broșură, atunci ar trebui să fie eligibilă achiziționarea unei imprimante profesionale, nu?
Este necesar ca legatura dintre imprimanta si brosura sa fie directa, logica, demonstrata inca din faza scrierii proiectului. Cu alte cuvinte, anuntati ca investiti in imprimanta pentru tiparirea de brosuri, apoi tipari brosurile cu imprimanta achizitionata, apoi demonstrati cu facturi acest lucru. Chiar daca pare pueril, unii exact aici s-au "fript", au cumparat "niste" echipamente, iar la generarea de venituri au folosit alte echipamente, de regula mai vechi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen pt un srl cu activitati de design grafic 2d,3d si web CrisuS CrisuS Buna ziua, Doresc sa infiintez un SRL in care voi fi si angajata ca Art Director/Graphic Designer, pentru a aplica la programul Start-up Nation 2017. Am ... (vezi toată discuția)
Cod caen 7311 asover asover care sunt activitatile prevazute de codul caen 7311 \"Activitati ale agentiilor de publicitate\" sau care se pot desfasura in baza acestui cod? (vezi toată discuția)
Diferenta intre caen 1812, 5819 si 7311 A_Stefan A_Stefan Buna ziua, Doresc sa realizez o investitie intr-o noua activitate, prin fonduri europene, prin care sa creez materiale publicitare, de genul afise, bannere, ... (vezi toată discuția)