avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Titlu executor impozit teren agricol neplatit mai ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Titlu executor impozit teren agricol neplatit mai mulți ani

Sunt unul dintre cei 3 frați succesibili la mostenirea mamei care are pământ în 2 locuri în jud. Mehedinți.
Moștenirea nu am reușit să o facem pe cale amiabilă la notar și urmează să apelăm la instanțele de judecată.
Eu cu sora mea avem o bucată situată într-o comună iar fratele nostru o altă bucată situată într-o comună învecinată.
Ambele terenuri sunt în arendă, la început la același arendaș, ulterior, din ce mai știu, la arendatori diferiți.
Din păcate nici eu și nici sora mea nu mai putem comunica cu fratele nostru care refuză total orice dialog.
Noi avem plătit impozitul la zi dar fratele nostru se pare că nu l-a plătit deloc de 4 ani, de la decesul mamei.
Ieri am primit pe numele și adresa mea, notă de plată, titlu executor și somație.
Este legal să mi se solicite mie plata impozitelor pt. un teren folosit și arendat de fratele meu?
Primaria în cauză nu mi-a trimis nicio atenționare/avertizare că nu este plătit impozitul sau ei nu au nicio obligație în acest sens doar să socotească penalitățile?
Vă stau la dispoziție cu orice informație suplimentară.
Cu mulțumiri,
Sorin Surulescu
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2018
Surulescu Sorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: avocat , Avocat 17:29, 29 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cata vreme nu s a dezbătut succesiunea si terenurile le ati împărțit dv.figura ti împreună proprietari pe toata mostenirea mamei dv..N aveti decat sa plătiți si sa acționari in instanta impotriva fratelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de folosințã carmen_yq carmen_yq Bună ziua! Mă confrunt cu următoarea situație: tatăl meu și sora sa nu au făcut succesiunea după părinți pentru terenurile arabile ... (vezi toată discuția)
Drepturi de pe proprietate teren agricol ContSters378070 ContSters378070 Bună seara, Mama mea a mostenit 2 hectare de pamant dupa decesul bunicii, acum 8 ani. Bunica avea 4 hectare, avand doua fiice, ar reveni cate 2 ha.pt ... (vezi toată discuția)
Mostenire pamant cu titlu de proprietate comun ariadna1 ariadna1 Parintii mei au mostenit de la un unchi pamant din trei titluri de proprietate. Unchiul defunct avea titluri de proprietate in comun cu un frate. Fratele a ... (vezi toată discuția)