avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Expert calcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Expert calcul pensie

Buna ziua,

Dorim sa atacam in instanta decizia de pensionare a mamei.
Dupa 33 de ani de munca, i s-a calculat o pensie de 632 de lei, pe motiv ca a beneficiat de pensie anticipata pe caz de boala la varsta de 49 de ani, ceea ce ar fi penalizat-o la calculul final.
Conform Legii pensiilor, inteleg ca se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul a beneficiat de pensie de invaliditate .

Dar inainte de a depune o plangere in instanta, dorim sa avem un calcul corect al pensiei, efectuat de catre un expert, care sa poata fi luat in considerare in instanta. Nu cred ca intra in discutie site-urile tip "Pensia ta", "Lepensie", etc.

Dorim sa stim daca un astfel de expert ne poate reprezenta in instanta.

Puteti sa ne recomandati pe cineva ?

Multumim.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:04, 30 Iulie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe acest site nu se fac astfel de recomandari.
Puteti cauta pe internet sau dand clik pe butonul de mai jos "vreau sa contactez un consultant" si sa alegeti un expert judiciar in specializarea asigurari sociale si pensii.
Numai un astfel de expert poate sa va intocmeasca contracost, un raport de expertiza, care, eventual sa fie avut in vedere de instanta de judecata.
Expertul respectiv poate fi sau nu desemnat de instanta sa efectueze expertiza in cazul ca veti ajunge in instanta. Dvs. ca parte intr-un eventual proces il puteti propune, dar propunerea dvs. trebuie aprobata de instanta.
Expertul respectiv poate fi desemnat de instanta, la propunerea dvs., ca expert parte si il veti plati separat de expertul desemnat de instanta de judecata. Daca este desemnat expert parte nu inseamna ca va reprezinta pe dvs. in instanta si va apara interesele. Participa la expertiza impreuna cu expertul desemnat de instanta si are acces la toate documentele existente la dosarul cauzei.
Daca doriti doar o parere asupra pensiei mamei dvs., puteti contacta orice expert in specialitate, judiciar sau extrajudiciar care contracost isi poate da cu parerea. Valoarea parerii este aceeasi cu cea de pe site-urile de care amintiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza la teren efectuata aiurea danmarian50 danmarian50 Buna seara, un expert mi-a intocmit expertiza pentru stabilirea unei chirii astfel: pretul pe luna a intregului teren împartit la suprafata terenului si a ... (vezi toată discuția)
Unde pot face o expertiza grafologica a semnaturii mele si cât costa ? metulica metulica unde pot face o expertiza grafologica a semnaturii mele si cit costa ? (vezi toată discuția)
Obiecțiuni aduse la expertiza tehnica efectuata asupra ap..meu Lunguelena1969 Lunguelena1969 Am de efectuat aceste obiectiuni,si nu stiu cum pt ca av.m.a last balta si am termen pe 6 dec. As dori sa port o discuție juridica cu cineva. (vezi toată discuția)