Buna ziua,
Am si eu o intrebare. In luna mai 2009 am facut o plangere penala, abuz in serviciu contra a 3 persoane , la care inca se lucreaza . Tot in luna mai am deschis si un proces pentru contestarea deciziei de concediere . Acum cele 3 persoane prin avocatul lor au cerut sa fie martori in acest proces. Daca este o plangere penala impotriva lor pot depune marturie in civil ?
Multumesc.
Buna seara,
Ma scuzati ca va deranjez din nou . Azi am primit rezolutia de neincepere a urmaririi penale privind plangerea mea referitoare la abuzul in serviciu al celor 3 . Bineinteles ca cei 3 au declarat ca nu au facut presiuni asupra mea la Bucuresti sa-mi scriu demisia si ca cererea de demisie a fost vointa mea.
In acest caz se mai poate folosi in procesul civil ( care e in derulare ) faptul ca intre mine si cei 3 exista dusmanie , mai ales ca cei 3 vor declara acelasi lucru .
Multumesc.
Sunt de acord cu colegii mei. Daca exista elemente care sa dovedeasca dusmania dintre dvs si martori, instanta ar putea respinge proba.Din punctul meu de vedere, poate fi retinuta si imprejurarea ca ati facut plangere impotriva lor , chiar daca s-a dat NUP(se poate spune ca sunt influentati de introducerea plangerii si ca pot declara in defavoarea dvs.), insa instanta va hotari daca e cazul sau nu sa administreze aceasta proba.
chiar nu gasiti si martori de partea dvs.???
eu cred ca din moment ce demonstrati ca le-ati facut plangere penala, logic este ca marturia lor va fi defavoarea dvs...ca doar nu o sa va pupe si sa va multumeasca ca le-ati facut plangere.
Chiar daca s-a dat NUPul, contestati solutia la Primul Procuror si o copie de pe contestatia inregistrata o puteti depune in isntanta. Poate, daca asa cum spunea si colega, gasiti si unul sau doi martori in sprijinul dumneavoastra, se va tine seama de depozitia acestora, urmand ca, instanta, in functie de mai multe elemente (printre care si eventualele relatii de dusmanie dintre dvs. si cei 3 martori "penali") sa cenzureze in tot sau in parte declaratiile acestora.
Poate si un avocat nu v-ar strica, deoarece acesta ar putea vedea intreg dosarul si si-ar face o parere fata de intreg ansamblul spetei.
Buna ziua,
Am si eu martori bineinteles, dar la intalnirea de la Bucuresti am fost eu si cei trei . Martorii mei unul m-a asteptat dupa intalnire , celalalt este o persoana care presta servicii pt unitate.
Mai am o intrebare , se pot lua in calcul pentru demonstrarea presiunii asupra mea probe , mai exact inregistrari audio , efectuate dupa intalnirea avuta ? Prin acestea pot demonstra presiunile facute ca sa semnez o adresa sau ce s-a intamplat in 30 apr cand au venit sa fac o predare primire fara a avea asupra lor decizia de incetare a contractului individual de munca emisa in data de 29 apr.
Multumesc.