avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bloc nou cu trei apometre principale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bloc nou cu trei apometre principale

Buna tuturor. De curind am aflat ca avem la bloc nou de 7 luni pierderi de apa de 800 mc. Noi avem ca orce bloc cite un apometru principal la fiecare scara , citirea s a facut lunar, dar fara sa se stie ca mai avem un contor la strada cam 300 m si ca pe acela trebuia citit. M am mutat in Bragadiru acolo sunt cei de la apa Ilfov si lunar ne incarca cu pierderi de 100 mc la bloc nou !! De ce au mai pus iei acel apometru general acolo daca ne apartine si ce facem cu cele doua de la scari , .nu pricepem ! Mai se termina un bloc linga noi care apartine aceluiasi dezvoltator si se va lega tot de apometrul acela de la strada si citirea trebuie facuta doar la acela ! Dar de ce dezvoltatorul a acceptat sa puna acel apometru tocmai acolo si nu l a pus linga blocuri ? In 300 m de teava intra destui mc. de apa pe care trebuie sai platim noi. Probabil acei 100 mc lunar ! E normal sa mai avem al treilea apometru asa zis general ? Putem cere relocarea acelui apometru general sal aduca linga bloc ? Va rog niste pareri !
Cel mai recent răspuns: marinicafarafrica , utilizator 21:49, 30 Iulie 2018
Buna ziua. Suma citirilor celor doua apometre de la scarii coincide cu citirea apometrului din strada ( asa zis general...) plus volumul de apa dupa conducta dintre cele doua apometre? ma gandesc ca poate va "incarca dezvoltatorul cu ceva mc daca tot spuneti ca mai construiesc un bloc si pe santier trebuie apa...
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Aveti infiintata asociatie de proprietari?
2. Cu cine a incheiat furnizorul de apa contractul si cine repartizeaza cheltuielile pe bloc/scari? Cu dezvoltatorul sau cu asociatia de proprietari?
3. Pe factura de apa trebuie sa apara nr. contoarului de apa, data citirii, consumul.
Indexul citit pe contoarul principal este citit in acelasi timp cu indexul citit la contoarele de la scari?
4. Consumul citit de proprietari este identic sau aproximativ cu cel indicat de contorul de scara? Ce diferente exista, daca exista?
Asociatia de propietari asteptam ok iul de la autoritati , factura vine pe dezvoltator. Diferente intre contuare sunt la citire . Am inteles ca s a oprit apa si a verificat contorul de la strada si nu s a clintit. Dezvoltatoru are put sapat, nu e brasat cu noi Factura vine cu circa 100 mc pierderi lunar. De unde , ei stiu ?Nimic nu se pupa. cu apometrele de la scara. Am inteles ca vor sa verifice apometrul principal !
Pe data de 26 ale lunii se citeste apometrul principal si se tranzmite iar dupa se citesc apometrele de la apartamente . normal ca sunt ceva diferente.
Nu aveti acces la cele trei contoare sa faceti dvs. o verificare? Adica suma celor doua contoare de scara sa fie apr., eu zic max 50 mc. diferenta, egale cu cel principal? Daca nu aveti acces verificati si asta atunci cand vin cei de la distributie sa faca citirea... Trebuie sa gasiti "buba" pe undeva, 100000 de litri pierdere pe luna e cam mult, dupa parerea mea...

Alte discuții în legătură

Plătim pierderi mari de apă, între 300 și 500 mc lunar, deși țeava nu este defectă. cum putem rezolva situația? marinicafarafrica marinicafarafrica Buna seara Bloc nou , asociatie de proprietari cu acte , ne confruntam de un an jumate cu pierderi totale de peste 3000 mc. Da am scris bine. Apacanal Ilfov ... (vezi toată discuția)
Rezolvare situatie - diferențe mari între apometrul de scară și suma indecșilor din apartamente elvirazaharia elvirazaharia Buna ziua! Locuiesc intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari de bloc si ma confrunt cu urmatoarea situatie: la citirea apometrului de scara (cu 19 ... (vezi toată discuția)
Asociatia imi trece consum mai mare de apa florenta_22 florenta_22 La noi la asociatie apometrele sunt citite de incasator (casierul), dar niciodata nu stim cand vine sa le citeasca, nu pune afis, vine cand vrea, dupa-amiaza ... (vezi toată discuția)