avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul amenință că îmi va găuri peretele pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul amenință că îmi va găuri peretele pentru că-l depășește pe al lui cu 50 de cm și vrea să-și facă scară interioară. Cum mă pot apăra să nu-mi distrugă casa?

Am cumparat un apartament la etajul 4 impreuna cu mansarda intabulata ca si locuinta.etaj 4 cu etaj 5.
Proprietarii de la care am.cumparat miau dat toate actele.
Acum dupa 5 luni vecinul din perete spune ca apartamentul meu de la etaj 5 este mai mare cu 50 cm si ca este deasupra lui. El spune ca vrea sa isi faca scara interioara si ca imi va distruge acel perete, in prima faza mil va gaura cu burghiul. Ce pot face pe cale legala, eu am toatr actele, intabulat, platesc pe el.Care este vina mea? Cum ma pot apara sa nu imi distruga casa?
Mentionez ca in momentul cunpararii nu am masurat sa vad ce si cum, daca masuratorile bat cu actele, astazi am masurat si el are dreptate.dar ce este de facut?
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 23:14, 1 August 2018
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce este de facut? Îi trimiteti o notificare (prin avocat, executor ori posta) ca daca-si pune in aplicare planul savarseste infractiunea de distrugere (sau chiar tulburare de posesie) pentru care este pasibil de sanctiuni penale, conform dispozitiilor codului penal (situatie in care va trebui sa va adresati cu o plangere la politie sau parchet). Pe de alta parte, daca are de revendicat ceva (metri, centimetri, milimetri patrati) va trebui sa o faca pe cai legale, iar daca va da in judecata atunci in temeiul normelor din codul civil, il chemati in garantie pe cel care v-a vandut imobilul (acesta fiind obligat sa va garanteze contra evictiunii si sa va apere de orice tulburare in acest sens, fapt ce reiese si din actul de vanzare pe care-l aveti acum in fata dvs) si apoi va aparati in instanta dreptul de proprietate in mod corespunzator. Cam asta este de facut!
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa discutati si cu un specialist (constructor si/sau arhitect) pentru ca s-ar putea ca zidul pus gresit sa ascunda structuri de sustinere a podului. Adica la executie constructorul nu a respectat exact planul si a pus stalpii dupa ureche. Daca da jos zidul poate sa cada acoperisul. E mai bine sa va intelegeti omeneste discutand ce se poate face, decat sa va judecati multi ani pentru un zid de rigips deplasat. Nici spargerea plafonului de catre vecin (pentru o scara interioara) nu este recomandata fara consultarea unui specialist - tavanul e structura de rezistenta si nu il spargi asa dupa plac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie? Analina_hades Analina_hades Locuiesc la etajul ultimul etaj,4, al unui bloc din beton. As vrea sa scot 2 usi , cea de la hol si bucatarie. Zidul cu usa din hol e din bca , pe langa usa ... (vezi toată discuția)
Ce masuri legale pot lua impotriva unui vecin? Oanamares Oanamares Buna ziua, De un an, vecinul meu de la parter inchide periodic, din subsol, apa calda de la baie. Sustine ca ii curge in casa si ca defectiunea este de undeva ... (vezi toată discuția)
Am fost reclamați la isc și la poliție în timpul renovării apartamentului și, în plus, țeava veche de încălzire a blocului a căzut la vecina. la ce ne putem aștepta? ioanaboboc ioanaboboc Buna ziua, se da urmatoarea problema, am cumparat un apartament in care a trebuit sa renova. Ne-am documentat, am intrebat in stanga si in dreapta(am facut ... (vezi toată discuția)