avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizații si taxe salon coafura frizerie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizații si taxe salon coafura frizerie

Ce avize,taxe si autorizații sunt necesare la deschiderea unui salon de coafura, frizerie, cosmetica si masaj.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 1 August 2018
Buna ziua. Trebuie sa autorizati activitatile aferente la Registrul Comertului de la sediul social, in primul rand. In al doilea rand, avizele /autorizatiile/adresele de negatie sunt solicitate, in functie de solicitarile Primariei de sector/de localitate (daca nu sunteti din Bucuresti). In general, va trebuie aviz de la DSP, autorizatie/adresa de negatie de la ISU, acord de functionare de la Primarie (daca este solicitat), Va mai trebuie diferite contracte de prestari servicii. De asemenea, trebuie facuta protectia muncii si PSI-ul. Daca doriti instalarea unei reclame luminoase , in exteriorul locatiei,trebuie urmata procedura de solicitare a unei autorizatii de construire a reclamei luminoase la Primaria de localitate/sector si platita taxa si impozit aferent. Daca puneti muzica ambientala, va trebuie licenta pentru difuzare de la Uniunea Producătorilor de Fonograme din România, care presupune semnarea unui contract si plata unei taxe.
Locația este in Bucuresti in sector 1 unde am înțeles că nu este necesar aviz de la primărie.

Am nevoie de casa de marcat pentru fiecare serviciu se eliberează bon fiscal?

Este nevoie/obligatie de o anume amenajare a spațiului?
Vedeti
Ordinul nr. 1.136 din 27 iunie 2007privind aprobarea Normelor de igienă pentru cabinetele de înfrumusețare corporală
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avize pfa cosmetica mihai822 mihai822 Buna ziua, Am urmarit cu interes si alte subiecte de genul acesta, dar m-ar interesa cazul particular. Pot inchiria printr-un pfa pe care urmeaza sa-l fac un ... (vezi toată discuția)
Manichiură acasa Miha Baidoc Miha Baidoc Buna ziua,doresc să prestez servicii de manichiură acasa,am o cameră disponibilă, imi puteti spune dacă este ok? Stiu ca la salon e nevoie de cameră ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare bogdanici1973 bogdanici1973 buna ziua mi-au iesit actele firmei de la RC. ce trebuie sa mai intreprind ca sa pot deschide un salon de coafura frizerie in sectorul 5 Bucuresti. unde ... (vezi toată discuția)