avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager

Buna ziua,parintii meu ne au trecut casa cu drept viager,(contract de vanzare cumparare),noi fiind casatoriti de 5 ani,sotul poate sa imi cedeze partea lui fara a mai avea drept vre odata,cat ar costa si ce acte mi ar trebui?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 17:26, 1 August 2018
Dacă sunteti căsătoriți nu poate fara a mai avea dreptul vreodată. Pentru ca donațiile intre soți sunt revocabile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interesant si urgent anca banciu anca banciu Am fost casatorit acum 28 ani , am avut un fiu din prima casatorie caruia i-am platit pensie alimentara si multe altele pe langa pana la 25 ani. In urma cu 9 ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare sau donație cu uzufruct viager. care variantă este mai bună dacă vrei să lași cuiva o casă și un teren? elenafarcas1958 elenafarcas1958 Buna ziua, Sotul meu are Contract de vanzare cumparare de la parintii lui pe casa si teren. Nu are copii, doar un nepot (fratele sotului a decedat si a ... (vezi toată discuția)
Donatie sau contract de vanzare cumparare? vio_popescu vio_popescu Buna ziua, Sotia mea are o situatie juridica de rezolvat si as dori sa va cer parerea, in numele ei: Parintii sotiei sunt proprietarii unui apartament, ... (vezi toată discuția)