avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Este interzis sediul social in locuința din 2018?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Este interzis sediul social in locuința din 2018?

Am auzit ca s au introdus noi legi care interzic sa mai deții sediu social in același apartament unde este și locuința ! Este adevărat ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 17:28, 1 August 2018
Nu este. Doar va intra in vigoare in 28.09.2018 noua lege (Legea nr. 196/2018) privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, care precizeaza:

Art. 40. - (1) Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, prezente în proiectul iniţial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv şi cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării.
(2) Odată cu acordul menţionat la alin. (1), proprietarii direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării şi proprietarul care solicită acordul pentru schimbarea destinaţiei locuinţei sau spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă semnează şi o convenţie cu privire la declararea activităţii care se va desfăşura în spaţiul respectiv, precum şi numărul de persoane în funcţie de care vor fi calculate cheltuielile pe număr de persoane.
(3) O copie a convenţiei prevăzute la alin. (2) se înmânează preşedintelui asociaţiei de proprietari în vederea anexării acesteia la acordul de asociere.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord infiintare srl(microintreprindere) andreeagp1 andreeagp1 Buna ziua. Am citit ca s-a dat o lege care spune ca nu mai este necesar acordul vecinilor, respectiv al asociatiei de proprietari pentur infiintarea unui SRL ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! pentru înființarea unui cabinet de asistență ... Lenuta1969 Lenuta1969 Bună ziua! Pentru înființarea unui Cabinet de asistență socială intr-un apartament, am nevoie de acordul vecinilor sau al Asociației de locatari? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am spatii comerciale la parterul condominiului pe care ... Adrian Mirsu Adrian Mirsu Buna ziua,am spatii comerciale la parterul condominiului pe care il reprezint in caliatate de presedinte de asociatii.Ambele blocuri dispun de spatii ... (vezi toată discuția)