avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acord infiintare SRL(microintreprindere)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acord infiintare SRL(microintreprindere)

Buna ziua. Am citit ca s-a dat o lege care spune ca nu mai este necesar acordul vecinilor, respectiv al asociatiei de proprietari pentur infiintarea unui SRL cu sediul social intr-un apartament. A intrat aceasta in vigoare?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 13 Martie 2020
Legea nr. 196 din 20 iulie 2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor

art. 40
(1) Schimbarea destinației locuințelor, precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării.

(2) Odată cu acordul menționat la alin. (1), proprietarii direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării și proprietarul care solicită acordul pentru schimbarea destinației locuinței sau spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință semnează și o convenție cu privire la declararea activității care se va desfășura în spațiul respectiv, precum și numărul de persoane în funcție de care vor fi calculate cheltuielile pe număr de persoane.

(3) O copie a convenției prevăzute la alin. (2) se înmânează președintelui asociației de proprietari în vederea anexării acesteia la acordul de asociere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este interzis sediul social in locuința din 2018? LeBlanc8 LeBlanc8 Am auzit ca s au introdus noi legi care interzic sa mai deții sediu social in același apartament unde este și locuința ! Este adevărat ? (vezi toată discuția)
Bună ziua! pentru înființarea unui cabinet de asistență ... Lenuta1969 Lenuta1969 Bună ziua! Pentru înființarea unui Cabinet de asistență socială intr-un apartament, am nevoie de acordul vecinilor sau al Asociației de locatari? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am spatii comerciale la parterul condominiului pe care ... Adrian Mirsu Adrian Mirsu Buna ziua,am spatii comerciale la parterul condominiului pe care il reprezint in caliatate de presedinte de asociatii.Ambele blocuri dispun de spatii ... (vezi toată discuția)