avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pasaport minor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pasaport minor

Buna ziua, sunt despartita de tatal copilului, nu am fost casatoriti, am sentinta in spania in care se specifica ca drepturile parintesti sunt comune dar custodia este totala a mea. Ii pot reinoi pasaportul Cu aceasta sentinta ? Tatal nu vrea sa se prezinte la consulat si nici sa faca procura... va multumesc frumos
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
Simi80, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:29, 3 August 2018
Dacă faceti asta la consulat e posibil sa va ceara sa aveți hotărârea judecatoreasca din Spania recunoscuta in România prin exequator. Dar e posibil sa va ceara sa obtineți custodia exclusiva a minorului sau suplinirea acordului tatălui pentru eliberare pasaport.
Hotararea tb sa fie recunoscuta in tara noastra spre a putea face pasaport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere sentinta spaniola in romania ana s ana s buna. ma confrunt cu o situatie destul de ciudata. va rog sa ma lamuriti..o sentinta spaniola , definitiva, legalizata cu apostila de la Haga in Spania, apoi ... (vezi toată discuția)
Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)
Reinnoire pasaport copil minor fara acordul celuilalt parinte eagle_free eagle_free buna ziua, As dori si eu o lamurire. Un cuplu de cetateni romani este divortat in spania, iar copilului minor de 9 ani ii expira pasaportul peste cateva ... (vezi toată discuția)