avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Acord pentru folosirea imaginilor pe un magazin online
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Acord pentru folosirea imaginilor pe un magazin online

Buna ziua,
In urma unei sedinte foto nu am incheiat nici un contract ( cu modelele ce au pozat ) pentru dreptul de folosire a imaginilor in mediul online. Doresc sa stiu daca ar trebui incheiat si daca se poate face contractul pe o persoana fizica, ulterior juridica. (urmeaza sa infiintez societatea comerciala )
Ce se poate face si ce ar trebui scris in acel contract?
Cel mai recent răspuns: ContSters487475 , utilizator 09:49, 2 August 2018
Aveti mai multe optiuni, cea mai sigura fiind cea in care inregistrati acordul/consimtamantul intr-o forma valabila (electronic, in scris sau in alta forma care poate fi folosita ca dovada). Acordati atentie nuantelor - in sensul in care este necesar sa mentionati si respectati scopul in care utilizati imaginile, perioada pentru care le veti utiliza si drepturile persoanelor vizate, inclusiv modul in care pot exercita aceste drepturi. Acestea se pot face si prin contract, insa exista si alte forme mai simple.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model release/ acord utilizare fotografii originalro originalro Ce valoare juridica are un model release - acord de utilizare poze intre fotograf si model? Dar daca e specificata si o suma modica acordata modelului pentru ... (vezi toată discuția)
Dreptul fotografului asupra pozelor ionicapacoste ionicapacoste Buna. Vreau sa fac o sedinta foto nud. Vreau sa am dreptul sa public acele poze pe site ul personal, pe alte site uri de fotografie si nu numai. Modelul va fi ... (vezi toată discuția)
Contracte servicii foto instituții învățământ RobertChabal RobertChabal Bună seara, Vă deranjez în calitate de fotograf profesionist, nelămurit de legile din România, atât în materie de prestări servicii cât și ale ... (vezi toată discuția)