avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Predare cont pentru recuperare creante
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Predare cont pentru recuperare creante

Am o situatie in familie in care un operator de telefonie a predat un contract unei firme de recuperare creante.
Suma este mica si o sa fie achitata, problema ma este insa legata de dreptul lor de a transmite informatiile personale (Nume, Numar de telefon si suma restanta) catre aceasta firma.
Am verificat la ei si suma a fost predata in iulie, deci dupa intrarea in vigoare a GDPR. Doamna de la relatii clienti a spus ca ei sunt acoperiti deoarece in contractul lor spune ca daca intarzii esti predat catre firme de acest gen.
Nu trebuia sa existe si un accept explicit pentru ce informatii au voie sa transmita mai departe?
Cel mai recent răspuns: ContSters487475 , utilizator 12:14, 2 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptate, in masura in care au omis sa va permita exercitarea drepturilor (de informare, in primul rand, de opozitie, restrictionare, etc.). Legea prevaleaza in fata oricarui contract. Daca aveti curiozitatea sa vedeti pe pagina de Internet a ANSPDCP, astfel de situatii au fost sanctionate si in 2016, de exemplu,cu amenzi pentru abuzuri, incalcari repetate ale reglementarilor in vigoare, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Direcția sanitar-veterinară are dreptul să divulge numele reclamantului către operatorul economic? morty morty Buna seara, Am făcut o sesizare catre Dsv, iar la 2 saptamani am fost chemat de șeful meu care mi-a cerut socoteală în legătură cu sesizarea.Mi-am dat ... (vezi toată discuția)
De unde se poate face rost de autorizatie privind prelucrarea datelor cu caracter personal? MrFB MrFB Buna ziua! Pe internet am gasit doar la Bucuresti sediul ANSPDCP.Insa in orase autoritatea care emite astfel de autorizatii apartine de IPJ,primarie sau este ... (vezi toată discuția)
Care este procedura pentru inregistrare ca operator date cu caracter ... miai222 miai222 Care este procedura pentru inregistrare ca operator date cu caracter personal? Pe website-ul dataprotection.ro nu se mai regaseste formularul de inscriere. (vezi toată discuția)