avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... compensarea in bani a zilelor de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

compensarea in bani a zilelor de concediu

Am obligatia sa platesc zilele de concediu de odihna, care nu au fost efectuate, unui angajat care a murit in iunie 2018, fiind astfel incetat contractul de munca? Precizez faptul ca sotia angajatului solicita plata inclusiv a zilelor de concediu neefectuate in anul 2015.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: hajnal , utilizator 16:25, 3 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Dispozitiile Codului Muncii la art. 167 alin. (2) prevad expres ca in caz de deces al salariatului, drepturile salariale datorate pana la data decesului sunt platite, in ordine, sotului supravietuitor, copiilor majori ai defunctului sau parintilor acestuia. Daca nu exista niciuna dintre aceste categorii de persoane, drepturile salariale sunt platite altor mostenitori, in conditiile dreptului comun.
Prin urmare, aceste drepturi au intrat in patrimoniul salariatului inainte de data decesului acestuia fara a se fi stins la moartea titularului, sens in care, pentru concediul de odihna neefectuat si in virtutea dreptului dobandit de salariat inainte de data decesului, Dvs. va trebui sa efectuati plati compensatorii ce se cuvin mostenitorilor dupa decesul titularului si nu doar pana la aceasta data.
O zi frumoasa!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pot compensa zilele de CO neefectuate din 2015,
Buna dimineata!

Va multumesc tare mult pt raspuns.
Unde inca sunt nedumerita este plata concediului de odihna aferent anului 2015.
Codul Muncii prevede ca ""În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parţial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual."Astfel, m-am gandit ca nu se mai poate efectua plata concediului din 2015. Insa nu gasesc regelmentare in acest sens, adica sa fie stipulat exact ca doar perioada de 18 luni se poate, ceea ce a trecut nu se achita....
Va multumesc pentru ajutor!
O zi cu spor!
Sunta specte cu totul diferite ..... efectuarea CO si compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat la incetarea c.i.m.

art.146 alin.3 C.mun. : Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Da, cunosc faptul ca sunt aspecte diferite. Dar unde scrie care este perioada care poate fi platita in caz de incetare? asta era întrebarea.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)
Compensare concediu odihna in bani cristina29 cristina29 Buna ziua! Conform Codului Muncii, concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani doar la incetarea contractului de munca. Dar daca acest CO nu s-a ... (vezi toată discuția)
Plata la lichidare a concediului neefectuat de anul anterior lilly11a lilly11a Buna ziua, am o nelamurire. Un salariat caruia urmeaza sa ii inceteze contractul de munca, are zile de concediu neefectuat si din anul anterior. Acestea se ... (vezi toată discuția)