avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata la lichidare a concediului neefectuat de anul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata la lichidare a concediului neefectuat de anul anterior

Buna ziua, am o nelamurire. Un salariat caruia urmeaza sa ii inceteze contractul de munca, are zile de concediu neefectuat si din anul anterior. Acestea se platesc sau nu. Nu gasesc nimic expres legat de aceasta speta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 18 Iunie 2014
Art.146 (4) C.mun. - compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Asadar, concediului de odihna neefectuat de catre un salariat se poate compensa in bani doar in cazul incetarii contractului de munca.
voiam sa stiu daca exista ceva prevederi legate si de plata concediului neefectuat din anul anterior


[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrie?i exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Vedeti art.171 alin.1 C.mun., si anume:
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate..

...

Asadar, daca angajatorul refuza la incetarea c.i.m. sa compenseze in bani Co neefectuat, in instanta se poate obtine compensarea in bani pe cel mult 3 ani de zile in urma a CO neefectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare contravaloare concediu de odihna la un fost angajat decedat cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca un fost angajat a decedat la sfarsitul anului 2012 si societatea unde a lucrat nu i-a achitat contravaloarea concediului ... (vezi toată discuția)
Preaviz dat de angajator in perioada concediului de odihna dariaro dariaro După patru ani de muncă (la un cotidian se lucrează şi duminica), în care nu am beneficiat de concediu de odihnă sau de zile libere, mi-am depus cererea ... (vezi toată discuția)
Nu am avut co 7 ani. cum recuperez banii aferenţi concediului? mihaidtru mihaidtru Sunt angajat la o firma din municipiul Ploiesti, SC X SRL Nu am avut concediu de odihna de 7 ani. Ce pot sa fac sa imi recuperez bani pentru care am muncit 7 ... (vezi toată discuția)