avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contracte de munca succesive
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contracte de munca succesive

Conform legii dupa 3 contracte succesive exista obligatia angajatorului sa intocmeasca contract pe perioada nedeterminata. Am lucrat 6 luni de zile avand 2 contracte cu timp partial la acelasi angajator. Prin acordul partilor au incetat acele contracte si am semnat alte 3 contracte determinate cu timp partial. Contractele au incetat si am semnat alte 3 contracte determinate cu timp partial de munca. Angajatorul refuza sa imi faca contracte pe durata determinata. ITM-ul ii poate obliga sa imi modifice contractul, sau doar sa le dea o amenda? Sau e nevoie sa ajungem la Tribunal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:17, 4 August 2018
Potrivit legislatiei muncii dupa 3 contracte succesive nu exista obligatia in sarcina angajatorului sa intocmeasca contract pe perioada nedeterminata.

ITM-ul nu poate obliga un angajator sa facă așa ceva.
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ce scrie articolul 82 din Codul Muncii? Exact ce am spus eu mai sus. Ca dupa 3 contracte pe perioadata determinata e obligat sa il faca pe nedeterminata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Unde scrie asa ceva in art.82 C.mun. ?

art.82
(1) Prin derogare de la regula prevazuta la art. 12 alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja, in cazurile si in conditiile prezentului cod, personal salariat cu contract individual de munca pe durata determinata.
(2) Contractul individual de munca pe durata determinata se poate incheia numai in forma scrisa, cu precizarea expresa a duratei pentru care se incheie.
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.
La punctul 4 Din moment ce se pot incheia doar 3 contracte succesive pe perioada determinata, al patrulea incheiat ar trebui sa se faca automat pe nedeterminata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cititi-l mai bine si veti vedea ca nu exista asa ceva ... Nu se face nicio referire la o astfel de obligatie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata creis creis In primul rand imi cer scuze sa postez un subiect existent, dar nu am gasit unul care sa fie recent si m-am gandit ca e posibil sa nu mai fie de actualitate ... (vezi toată discuția)
Prelungirea contract determinat tiberiu1976 tiberiu1976 buna ziua ...sunt angajat al operei nationale din 1998 cu contract pe perioada determinata si am peste 15 prelungiri la contract din acel moment . intrebarea ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca se incheie un CIM pe durata a 7 zile, cu perioada de proba de 5 zile lucratoare (angajatul este muncitor necalificat, iar activitatea in ... (vezi toată discuția)