avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prelungirea contract determinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prelungirea contract determinat

buna ziua ...sunt angajat al operei nationale din 1998 cu contract pe perioada determinata si am peste 15 prelungiri la contract din acel moment . intrebarea mea este urmatoarea ; exista vre-o reglementare in codul muncii care obliga angajatorul sa ma treaca din contract determinat in contract nedeterminat avand in vedere vechimea si numarul de prelungiri ? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 20 Iunie 2014
DA. ART 82 SI URMATOARELE DIN CODUL MUNCII. NU AI PRECIZAT MAI DETALIAT CAZUL.



Art. 82

(1) Prin derogare de la regula prevăzută la art. 12 alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja, în cazurile şi în condiţiile prezentului cod, personal salariat cu contract individual de muncă pe durată determinată.

(2) Contractul individual de muncă pe durată determinată se poate încheia numai în formă scrisă, cu precizarea expresă a duratei pentru care se încheie.

(3) Contractul individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit, în condiţiile prevăzute la art. 83, şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, pentru perioada realizării unui proiect, program sau unei lucrări.

(4) Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată.

(5) Contractele individuale de muncă pe durată determinată încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată sunt considerate contracte succesive şi nu pot avea o durată mai mare de 12 luni fiecare.


Art. 84

(1) Contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 36 de luni.

(2) În cazul în care contractul individual de muncă pe durată determinată este încheiat pentru a înlocui un salariat al cărui contract individual de muncă este suspendat, durata contractului va expira la momentul încetării motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de muncă al salariatului titular.


Detalii: [ link extern ]


Detalii: [ link extern ]
din ceea ce am citit in lege nu specifica ce se intampla dupa cele 3 prelungiri ale contractului pe perioada determinata , de asta nu am inteles ....cum poate fi obligat angajatorul sa transforme contractul determinat in nedeterminat
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
tiberiu1976, utilizator
Codul Muncii nu prevede niciun numar limitat de prelungiri , ci doar durata mexima pentru care se poate incheia un astfel de c.i.m. - 36 luni .

Un angajator nu poate fi obligat sa modifice durata c.i.m. din determinata in nedeterminata.
Din ceea ce spuneti Dvs mai sus trag urmatoarea concluzie ....ca angajatorul ma poate tine pe contract determinat pe toata perioada urmatoare pana la pensionare (respectiv inca 15 ani) fara sa die obligat sa transforme contractul in nedeterminat ,,,desi la art.12 codul muncii stipuleaza ca contractele de munca se incheie pe perioada nedeterminata . atunci intreb nu cumva este discriminare ca o persoana sa detina contract pe perioada determinata fata de alta persoana care are contract pe perioada nedeterminata , desi amandoua au acelasi post in institutia respectiva ? deasemenea mai intreb cum este aparat de lege cel cu contract pe perioada nedeterminata ? reiese din text ca daca directorul are chef sa nu mai prelungeasca contractul unei persoane aceasta nu are cum sa se apere ? Va multumesc
Art.82 Codul Muncii
(4) Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată.

Daca dupa cele 3 prelungiri succesive se doreste continuarea raporturilor de munca acest lucu se poate face printr-un act aditional prin care se modfica durata contractului in nedeterminata. NU se mai poate prelungii contractul pe perioada determinata!!!!
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
roxana69, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata sau nedeterminata? Marius M Marius M Intr-o scoala de stat a fost angajat un contabil pe perioada determinata. Luna viitoare expira perioada de angajare. Consiliul de administratie al scolii ... (vezi toată discuția)