avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contracte de munca succesive
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contracte de munca succesive

Conform legii dupa 3 contracte succesive exista obligatia angajatorului sa intocmeasca contract pe perioada nedeterminata. Am lucrat 6 luni de zile avand 2 contracte cu timp partial la acelasi angajator. Prin acordul partilor au incetat acele contracte si am semnat alte 3 contracte determinate cu timp partial. Contractele au incetat si am semnat alte 3 contracte determinate cu timp partial de munca. Angajatorul refuza sa imi faca contracte pe durata determinata. ITM-ul ii poate obliga sa imi modifice contractul, sau doar sa le dea o amenda? Sau e nevoie sa ajungem la Tribunal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:17, 4 August 2018
Din moment ce Codul Muncii specifica clar ca intre angajator si angajat pot fi incheiate doar 3 contracte succesive, implicit daca se semneaza al patrulea trebuie sa fie nedeterminat. In temeiul art. 19 Legea 108/ 2009 inspectorii de munca au dreptul sa dispuna masuri atunci cand angajatorii nu isi indeplinesc obligatiile legale. Conform art. 21 din Legea 108/1999 refuzul unui angajator, persoana fizica sau juridica, de a aduce la indeplinire masurile obligatorii dispuse de inspectorul de munca, la termenele stabilite de acesta, in limitele si cu respectarea prevederilor art. 6 si art. 19 din lege, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 10.000 lei.

Cornel Vasile a scris:

Cititi-l mai bine si veti vedea ca nu exista asa ceva ... Nu se face nicio referire la o astfel de obligatie.

Voiam doar o a doua parere la interpretarea mea.


Este o interpretare eronata a dispozitiilor Codului Muncii.

Reiterez : Unde exista obligatia in sarcina angajatorului sa va incheie c.i.m. pe durata nedeterminata ?
Copy - paste din Legea 108/1999 nu prevede ca ITM-ul sa oblige angajatorul la asa ceva.

p.s
Nu mai citati raspunsurile primite...
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata creis creis In primul rand imi cer scuze sa postez un subiect existent, dar nu am gasit unul care sa fie recent si m-am gandit ca e posibil sa nu mai fie de actualitate ... (vezi toată discuția)
Prelungirea contract determinat tiberiu1976 tiberiu1976 buna ziua ...sunt angajat al operei nationale din 1998 cu contract pe perioada determinata si am peste 15 prelungiri la contract din acel moment . intrebarea ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca se incheie un CIM pe durata a 7 zile, cu perioada de proba de 5 zile lucratoare (angajatul este muncitor necalificat, iar activitatea in ... (vezi toată discuția)