avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mai indeplinesc conditiile pt micro ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mai indeplinesc conditiile pt micro ?

Am avut calitatea de micro ( imp.3% ) pana la data de 31.07.2009 , data la care am depus 010 vector fiscal , pentru scoatere din evidenta salarii .
In data de 20.10.2009 am facut angajari .
Mai pot ramane micro ? ( avand in vedere ca doua luni nu am avut angajati )
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 20:08, 5 Noiembrie 2009
Nu, incepind cu 01.01.2010 trebuie sa treceti la impozit pe profit.
Vectorul fiscal 010 pe care-l , predau acum , dupa ce am facut angajari ( din nou , la micro) , va ramane tot cu bifa la casuta micro?
Cu 01.01.2010 trec la 16% ? Deci cu 01 a anului urmator in care nu mai indeplinesc conditia ?

010 ramane cu bifa la impozitul pe venitul microintreprinderilor si depuneti din nou la 01.01.2010 cu bifa la impozit pe profit. Doar in cazul conditiei cu 50% venituri din consultanta si management pentru afaceri (si a depasirii cifrei de afaceri, thanks corneliamagda) se modifica 010 in timpul anului.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
Imago Expert Consult SRL, Contabil
Norme metodologice CF :
Art. 1071
101. În situaţia în care, în cursul anului fiscal, o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 100.000 de euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanţă şi management în veniturile totale este de peste 50%, inclusiv, aceasta datorează impozit pe profit începând cu trimestrul în care limita sau ponderea au fost depăşite, luându-se în calcul veniturile şi cheltuielile realizate de la începutul anului fiscal. Contribuabilul va înştiinţa organul fiscal cu privire la modificarea tipului de impozit datorat prin depunerea în acest scop a declaraţiei de menţiuni, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Pentru încadrarea în condiţia privind nivelul veniturilor realizate în cursul anului fiscal, inclusiv pentru stabilirea ponderii veniturilor realizate din consultanţă şi management în veniturile totale, se vor lua în calcul aceleaşi venituri care constituie baza impozabilă prevăzută la art. 108 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Cursul de schimb LEU/EUR pentru determinarea echivalentului în euro a veniturilor realizate de microîntreprinderi este cel comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a fiecărei luni a perioadei căreia îi este aferent venitul respectiv.

Impozitul pe profit datorat de contribuabil, începând cu trimestrul în care s-a depăşit limita prevăzută la art. 1071 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, reprezintă diferenţa dintre impozitul pe profit calculat de la începutul anului fiscal până la sfârşitul perioadei de raportare şi impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat în cursul anului respectiv.



Concluzia: Deveniti platitor de impozit pe profit cu 01.01.2010.
Acum sant lamurita ! Pot sa predau 010 vector fiscal impacata ! Multumesc pentru ajutor , oameni buni !:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri ce depasesc 100.000 euro ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti ce se intampla daca pe parcursul anului veniturile realizate de o SC supusa pe impozitului pe venitul microintreprinderilor ... (vezi toată discuția)
Trecere plata impozit pe profit unuplusnuoa unuplusnuoa Buna ziua! In aceasta primavara am infiintat o firma. Am ales plata impozitului pe venit cu toate conditiile aferente. Momentan situatia m-ar forta sa trec ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon microintreprindere adrianabresug adrianabresug daca o microintreprindere depaseste plafonul de 65.000 euro la 31.10.2014 incepand cu care trimestru devine platitoare de 16 %?Firma a inceput activitatea pe ... (vezi toată discuția)