avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor

Unic mostenitor.
De pe urma mamei sale recent decedata, i-a ramas un imobil.
El este executat silit iar terenul proprietatea lui este scos de executor la licitatie.
Nu mai are nicio proprietate pe numele lui.
I se opreste lunar 50% din total venituri.
Daca scoate certificatul de mostenitor,
va fi executat silit si pe imobilul ramas mostenire de la mama lui?
Daca este asa (pierderea imobilului mostenit), exista variante ca sa scape de executare si ma gandesc la o preluare de bunuri succesorale, respectiv vanzare?
Mentionez ca respectiva persoana are
un singur copil acum.
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:36, 5 August 2018
Daca se face succesiune, firesc bunul va putea fi urmarit de creditor pana la concurenta datoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor executat auricius auricius Buna ziua. Sunt mostenitor de drept a-l unui imobil(parintii decedati),am domiciliu la adresa respectiva,dar nu am dezbatut succesiunea. Imobilul a fost scos ... (vezi toată discuția)
Comunicare somatie ivelciu ivelciu buna ziua in data de 25 05 2006 am contractat un credit in val de 22.200....am achitat o peroada rata .am ramas fara servici ,evident nu am mai pl;atit rata ... (vezi toată discuția)
Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. bunica ... annnamm annnamm Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. Bunica mea are apartament, propietare privata. Mama este mostenitor. Executorul a intrat peste bunica ... (vezi toată discuția)