avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum pot primi despăgubiri dacă mi s-au furat obiecte ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum pot primi despăgubiri dacă mi s-au furat obiecte personale din bagajul de cală?

Dupa un zbor direct am ajuns acasa si am observat ca mi-a fost deschisa o cutie in care aveam bijuterii si ceasuri, iar toate acestea au disparut. Cutia era complet goala. In schimb, am gasit o manusa ca cele folosite de muncitori in bagaj. Nu am bonuri de la obiectele furate, dar intrebarea mea este daca prezenta manusii m-ar putea cumva ajuta sa dau de cei responsabili si sa primesc despagubiri. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati declarat la imbarcare acele obiecte din bagaj care v-au disparut?
Buna ziua,
Incercati sa luati legatura cu societatea aeriana dar ... slabe sanse!
Încercați o somație prin avocat, poate-și produce efectele.
Ați mai avea la îndemână o acțiune în răspundere civilă delictuală sau o plângere penală pentru abuz de încredere însă nu apreciz că șansele-s prea mari.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care ar fi motivele pentru care ati lasat obiecte de valoare (bijuterii, ceasuri) in bagajul de cala? Mai ales in conditiile in care intotdeauan exista riscul pierderii bagajelor pe traseu chiar daca zborul este direct.
Obiectele valoroase se transporta intotdeauna in bagajul de mana.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ceea ce descrieti dvs intelegem ca:
1) ati depus un bagaj de cala la inregistrare,
2) ca-n bagajul de cala se afla si o cutie cu bijuterii,
3) ca pe aeroportul de destinatie nu ati constatat violarea bagajului continand printre altele si cutia cu bijuterii,
4) ca in consecinta nu ati declarat la ghiseul companiei aerienne nici o violare de bagaj sau furt,
5) ca numai o data ajunsa la locatia de destinatie ati constatat furtul bijuteriilor din cutia inchisa continuta in bagajul inchis.
Numai reclamatia depusa la ghiseul de reclamatii al companiei aeriene de pe aeroportul de destinatie facuta imediat dupa recuperarea bagajului deschide drepturi la despagubiri (personalul companiei aerienne putand astfel constata deschiderea fortata, violarea integritatii puritate bagajului).
Oricum aceste despagubiri sunt limitate la 600€/buc bagaj, deci, diamantul roz de 5 carate si puritate exceptionala, chiar cu acte, nu valoreaza mai mult de 600€.

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am o mare rugăminte la dvs. am cumpărat bilet de ... marele torino marele torino Bună ziua. Am o mare rugăminte la dvs. Am cumpărat bilet de avion cu un bagaj în plus pentru cala. Am un zbor cu o escala de 4 ore. Am fost anunțat de ... (vezi toată discuția)
Bagaj pierdut, ce am de facut daca nu il recuperez? 695 695 Zborul companiei aeriene a fost intarziat cu 2 ore. La destinatie pe aeroportul din o alta tara dar europeana, se anunta ca este o greva spontana a societatii ... (vezi toată discuția)
Reclamatie wizz air DMAR DMAR Buna imi poate spune cineva ce daune pot cere de la companie dupa urmatoarea situatie Buna ziua!Am avut zborul la data de 25.12.18 cu destinatia Kharkiv..Sunt ... (vezi toată discuția)