avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bagaj pierdut, ce am de facut daca nu il recuperez?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bagaj pierdut, ce am de facut daca nu il recuperez?

Zborul companiei aeriene a fost intarziat cu 2 ore. La destinatie pe aeroportul din o alta tara dar europeana, se anunta ca este o greva spontana a societatii de handling iar bagajele vor fi returnate dupa incetarea grevei. Se solicita inregistrarea ca bagaj pierdut in urma careia s-a primit si un numar de inregistrare. Intre timp greva a incetat, bagajul nu se gaseste, cu toate ca pasagerii altor companii aeriene au reusit sa primeasca bagajele. In urma contactelor atat telefonice cat si prin posta electronica cu compania de zbor , compania de handling din tara de destinatie ,aeroport de destinatie, aeroport de pe care am decolat ,am primit raspunsuri contradictorii si fara sens ocolindu-se un raspuns la obiect.
Care sunt pasii de urmat ,in situatia in care nu voi primi bagajul ?
A avut cineva o experienta asemanatoare si cum a-ti rezolvat problema?
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
695, utilizator
Cel mai recent răspuns: 695 , utilizator 20:48, 23 Mai 2013
In baza documentului de predare bagaj,formulati solicitare oficiala la compania aeriana
Conditionat de raspunsul acesteia,analizati oportunitatea formularii de plangere in instanta pentru daune
In primul rand personal sau printr-un avocat facoi o scrisoare Companiei in care explici disconfortul pe care ti l-au provocat cerand sa ti se restituie bagajul ( inteleg ca inca nu esti in posesia bagajului).
Dar trebuia pe moment dsa faci o plangere in aeroportul de destinatie, pe care ai fi atasat-o la prezenta plangere.

Daca intr-un final nu primesti bagajul poti sa le deschizi actiune in justitie, ( cred ca vei avea nevoie de un avocat ce profeseaza in tara unde ai facut vacanta) - motivad disconfortul creat precum si vacanta rovinata- dificil de probat- pe motiv ca ti-au lipsit lucrurile personale pe durata vacantei. Daca vacanta a fost contractata printr-o agentie, poti sa te adresezi lor poate obtii despagubiri ,...Nu e insa foarte simplu de demonstrat totul..
Sa inteleg ca sunt singurul patit de pe planeta? :((
Ma intereseaza si tipizate ,documentatie, legislatie etc.
Cu siguranta nu esti singurul
tipizate nu gasesti, compui o scriosoare- solicitare, cauta pe net jurisprudenta in cazuri asenmanatoare sa te poti inspira,..
dar repet era bine in aeroportul respectiv sa fi facut reclamatia,.. inteleg ca erai in vacanta,...dar era f important.

Alte discuții în legătură

Drepturi pasageri zbor anulat maranos76 maranos76 Buna ziua! Am 2 săptămâni am avut o serie de probleme cu un zbor care s-a decalat si apoi a fost anulat, si as dori sa ştiu daca pot cere compensaţii de ... (vezi toată discuția)
Cum pot primi despăgubiri dacă mi s-au furat obiecte personale din bagajul de cală? Stef.maria Stef.maria Dupa un zbor direct am ajuns acasa si am observat ca mi-a fost deschisa o cutie in care aveam bijuterii si ceasuri, iar toate acestea au disparut. Cutia era ... (vezi toată discuția)
Probleme linie aeriana serban1 serban1 Buna ziua, La sfarsitul lunii august, zborul meu pentru bucuresti - beijing via un alt oras european a avut intarzieri ce au condus la o noapte petrecuta in ... (vezi toată discuția)