avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire nepoata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire nepoata

In urma cu multi ani,sotia mea,nasa si bunica ei,au incheiat la Notariat un Testament prin care ii lasa sotiei mele,casa impreuna cu terenul aferent,in ideea ca acest imobil nu se va vinde!Anul trecut,,socrul meu a schimbat testamentul si in fata unui alt notar,a pus-o pe batrana sa semneze ca de fapt aceasta casa trebuie sa-i revina soacrei mele.Intre timp,adica in urma cu o luna,bunica noastra a decedat,socrul meu a vandut casa respectiva!Intrebare:sotima mea in calitate de nepoata a defuntei poate deschide succesiunea bunicii?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:20, 5 August 2018
Sotia dvs este nepoata defunctei. Soacra dvs este fiica defunctei. Daca pana aici povestea este corecta, atunci fiica defunctei, avand grad mai apropiat cu defuncta, o inlatura de la mostenire pe nepoata defunctei (adica pe sotia dvs).
Buna seara,
Daca traieste copilul bunicii al carei copil este sotia dumneavoastra atunci NU!
La mostenire vin descendentii DIRECTI si sotul supravietuitor.
Daca unul din descendentii directi este decedat la momentul dezbaterii succesiunii atunci vin descendentii lui prin reprezentare.
Daca mama sotiei dumneavoastra (soacra dumneavoastra, fiica bunicii) traieste, sotia dumneavoastra NU ARE VOCATIE SUCCESORALA!.
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
In aceasta situatie, prevalandu-ne de acel Testament, avem vreo cale de atac asupra bunurilor mobile si imobile care au apartinut defunctei? Bun, am inteles ca in mod normal trebuie ca sotia mea sa astepte dezbaterea succesiunii bunicii si eu intreb dupa aceea, dupa obtinerea certificatului de mostenitor de catre soacra mea (care traieste), care sunt caile de atac pentru a contesta? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2018
trandafir2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De acel Testament nu va mai puteti prevala deoarece testamentul ulterior l-a revocat expres pe primul. Asa incat, ce anume sa mai contestati? Nu aveti obiect pentru contestatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! pe 27 aprilie 2021 a murit cumnata mea, pe ... Erika087 Erika087 Bună dimineața! Pe 27 aprilie 2021 a murit cumnata mea, pe 19 mai 2023 soacra mea a decedat, pe 12 februarie 2024 a decedat soțul meu, iar pe 28 februarie ... (vezi toată discuția)
Moștenire Mihaela Drăghici Mihaela Drăghici Buna ziua ! Soțul meu a murit acum 5 ani , socrul meu sa prăpădit și el după 2 ani , soacra mea încă trăiește ! Întrebarea mea este dacă nepoata ... (vezi toată discuția)