avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociația de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociația de proprietari

La ședință asociatiei de proprietari nu s a întrunit numărul de jumătate+1 din nr de apartamente, iar pe ordinea de zi aveam igienizarea scării. Cum nici la cea de a doua ședință nu au venit, se poate ca cei prezenți împreună cu comitetul executiv sa decidă sa se igienizeze scara?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:02, 6 August 2018
Buna ziua,
DA
Cititi art. 24 alin 3 din legea 230/2--7.
Ati precizat ca la prima adunare generala nu a fost intrunit cvorumul
La a doua adunare generala reconvocata,dispozitia in vigoare prevede ca hotararile pot fi luate de participanti-indiferent de numarul acestora
L nr 230/2007
Articolul 24
(1) Adunarea generala poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.
(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
(3) La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.

Mi s a spus ca legea va fi abrogata in 28 sept 2018. Este adevărat?
Am văzut ca este o actualizare a ei 196(sau198)/2018, publicată in monitorul oficial la data de 30 iulie 2018, dat nu găsesc ceva care sa confirme sau infirme ce am spus mai sus.
Si in momentul de fata sunt in vigoare si opereaza dispozitiile legii nr 230/2007
Legiuitorul a modificat continutul acestei legi,care va inceta sa mai produca efecte de la data de 28.09.2018 cand intra in vigoare disp L nr 196/2018,publicata in Monitorul Oficial nr 660 /30 iulie 2018
Aceasta intră în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, moment în care vechea Lege nr 230/2007 cocomitent si Normele de aplicare HG nr 1588/2007
si Legea nr 34/2015 privind Informarea trimestrială.se abrogă.
In speta dv nu opereaza dispozitiile noii legi,deoarece afirmati ca au fost convocate atat adunarea generala cat si reconvocata respectiv si in momentul de fata opereaza disp L nr 230/2007
Ce va fi in viitor ramane de vazut ,trebuie sa apara si normele de aplicare ale noii legi
Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal anulat al adunării generale a asociației de proprietari - consecințe Carmen-D Carmen-D Bună ziua. Am câteva nelămuriri și mulțumesc anticipat dacă voi primi răspuns la întrebări. Este vorba tot despre asociații de proprietari. Un ... (vezi toată discuția)
Izolarea exterioara a blocului ratfelicia ratfelicia Buna ziua, Sunt presedinte la asociatia de proprietari, avem in discutie izolarea exterioara a blocului. La adunarea generala s-a hotatat ... (vezi toată discuția)
Cat costa suspendarea deciziei ag? Sever Simion Sever Simion M-am trezit ca niste capete patrate din bloc au decis sa inchida ghenele de pe etaje si sa mergem noi cu gunoiul afara din bloc, 12 etaje cu gunoiul in ... (vezi toată discuția)