avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj la Divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj la Divort

Buna ziua, va adresez niste intrebari din partea unei prietene:

"1. Sunt casatorita de 2 ani, alegand regimul matrimonial legal. In caz de divort, sotul meu actual poate avea vreun drept asupra apartamentului in care locuim acum, avand in vedere ca eu l-am primit prin donatie de la parinti, inainte de a ma casatori ? Este adevarat ca acesta trece dupa 4 ani de casatorie ca si bun comun ? Daca trece ca bun comun, conform carei legi se intampla acest lucru ?

2. Tot in caz de divort, ce se intampla cu bunurile dobandite in timpul casatoriei, pentru care eu am facturi de plata ce sunt numai pe numele meu ?

3. Mentionez ca nu avem copii. As dori sa stiu care este cea mai simpla si sigura modalitate de a ma asigura ca acestea vor ramane ale mele in cazul desfacerii casatoriei, fara nicio cota parte sau alte complicatii.

Va multumesc anticipat!"
Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
Ruxandra15, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 16:29, 6 August 2018
Bunurile proprii (altfel spus, care nu se impart), a se vedea art. 340 Noul Cod Civil.-->[ link extern ]

Sunt bunuri comune (care se impart) potrivit art. 339 Ncc ``Bunurile dobândite în timpul regimului comunităţii legale de oricare dintre soţi sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmăşie ale soţilor.``

Pe scurt, nu are nici un drept asupra apartamentului, doar asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei.
Nu are niciun drept asupra apartamanetului, eventual are un drept de creanta asupra imbunatatirilor aduse acestuia.
Daca faceti dovada ca ati contribuit mai mult, veti primi mai mult in urma
partajului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim matrimonial sorina86 sorina86 Buna ziua. Acum 2 ani am facut un credit la banca pentru a-mi achizitiona o locuinta prin programul prima casa. As vrea sa stiu ce se va intampla in cazul in ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii legale giulia07 giulia07 Buna ziua! As dori sa-mi clarificati o chestiune , daca se poate, referitoare la Noul Cod Civil. In regimul comunitatii legale (asimilat celui existent pana ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - partaj Margaretta00 Margaretta00 Buna ziua..ma afecteaza foarte mult situatia fratelui meu care este in divort cu sotia,au un minor si o firma.intrebare mea este daca intradevar sotia poate ... (vezi toată discuția)