avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reprezentarea juridica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reprezentarea juridica

De ce avocatilor care reprezinta reclamantul in procesul de divort ( cand acesta este plecat din tara ) li se mai solicita de catre instanta sa faca dovada calitatii de reprezentant cu o procura speciala ? Eu sunt de parere ca potrivit art 68 din c.p.c si legii avocatilor (51) cu ultimele modificari , dovada calitatii de reprezentant se poate face doar cu contractul de asistenta juridica , asta deoarece , potrivit ultimelor modificari , evidentele avocatilor ( in spezta , contr. de asistenta juridica ) au caracter autentic .
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:10, 5 Noiembrie 2009
Divortul este o procedura speciala, iar potrivit art. 614 C.p.c., in fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate: in aceste cazuri partile se vor putea infatisa prin mandatar.
Sunt nuante pro si contra... O imputernicire avocatiala deleaga o reprezentare procesuala sau juridica, nu stiu cum sa-i soun...
O procura de acest gen nu poate face abstractie de profesia mandatarului, asa incat respectiva procura e una data in exercitarea unei profesii si nicidecum nu transfera drepturi personale.
Personal cred ca nu ajunge in actuala reglementare si suntin dubii ca ar trebui sa ajunga vreodata. Depinde de reglementarile exercitarii drepturilor personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentarea in procesul de divort, de catre avocat, fara procura speciala... CABINET DE AVOCAT CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" Partile pot fi reprezentate de catre avocati, doar in baza imputernicirii avocatiale, fara a mai fi necesara o procura speciala? Potrivit art. 920 alin. 1 ... (vezi toată discuția)
Art. 920 ncpc Liana Iura Liana Iura Este suficienta imputernicirea avocatiala pentru reprezentare client reclamant cu resedinta in strainatate, sau este nevoie de procura speciala? (vezi toată discuția)
Reprezentare anditaru anditaru Daca am ceva cunostiinte juridice[student anul 3 drept]pot reprezenta un prieten intr-o actiune de divort?pot fi mandat de el ,la un notar, pt.a il ... (vezi toată discuția)