avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate desface o adoptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate desface o adoptie

Pot sa dezfiez un copil pe care l,am infiat cu 16 ani in urma?Mentionez ca a plecat deacasa la un baiat si de atunci nu vrea sa mai stie de familia adoptiva,are un comportament ce lasa de dorit,injura ,fura jigneste familia care a crescuto .
CAPITOLUL III
Adopţia

SECŢIUNEA a 4-a
Încetarea adopţiei

Art. 477

Desfacerea adopţiei la cererea adoptatorului

(1) Adopţia poate fi desfăcută la cererea adoptatorului sau a familiei adoptatoare, dacă adoptatul a atentat la viaţa lor sau a ascendenţilor ori descendenţilor lor, precum şi atunci când adoptatul s-a făcut vinovat faţă de adoptatori de fapte penale pedepsite cu o pedeapsă privativă de libertate de cel puţin 2 ani.

(2) Dacă adoptatorul a decedat ca urmare a faptelor adoptatului, adopţia poate fi desfăcută la cererea celor care ar fi venit la moştenire împreună cu adoptatul sau în lipsa acestuia.

(3) Adopţia poate fi desfăcută la cererea adoptatorului numai după ce adoptatul a dobândit capacitate deplină de exerciţiu, în condiţiile legii, chiar dacă faptele au fost săvârşite anterior acestei date.


Adoptia, in cazul dumneavoastra, nu poate sa aiba loc.

Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate desface adoptia? Miha miha11 Miha miha11 Am infiat o fetita in urma cu 16ani care a ajuns sa ma injure,sa ma ameninte cu bataia ,are probleme de comportament foarte agresive,a plecat deacasa de doua ... (vezi toată discuția)
Desfiere total3r total3r in urma cu 20 ani am infiat un baiat care era fiul sotiei dintro alta casatorie in urma cu 10 ani mam despartit de mama baiatului iar cu el nu mai am nici o ... (vezi toată discuția)
Cum se desface o infiere veche de 27 de ani? jackoneill jackoneill Am infiat cu.mult timp in urma copilul sotiei din alta casatorie. Ne-am despartit dupa 7 ani. Cum se poate desface aceasta infiere? Copilul are acum 30 de ani. (vezi toată discuția)