avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata zugravit casa scarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata zugravit casa scarilor

Sunt student, am in proprietate un apartament primit ca donatie si mi s-a solicitat sa platesc 150 de lei zugravitul pe casa scarilor.
Apartmanetul este nelocuit de 6 ani.
Nu am sursa de venit. Sunt obligat sa platesc aceste cheltuieli?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 09:38, 13 Septembrie 2018
Sa incerc un raspuns eu, cu toate ca nu am experienta in domeniu... As trange semnaturi de la majoritatea locatarilor, sedinta extraordinera si schimbarea tuturor din conducere... apoi, cu ajutorul unui expert contabil( sau cum se numeste...) as face un audit al tuturor cheltuielilor...si, daca ceva nu este ok, plangere la politie sau parchet pentru frauda sau delapidare...( in functie de cum iese auditul as apela la un avocat pentru o eventuala plangere...)
Bafta!
Interventie moderator
@flory_mr, va rog sa nu mai prezentati situatia dvs. in topicurile deschise de alti utilizatori, continuati discutiile in cele pe care le-ati inceput sau deschideti alt topic.
In caz contrar veti primi un avertisment iar ulterior veti fi suspendata pe termen limitat.
cyan a scris:

Interventie moderator
@flory_mr, va rog sa nu mai prezentati situatia dvs. in topicurile deschise de alti utilizatori, continuati discutiile in cele pe care le-ati inceput sau deschideti alt topic.

Am postat de multe ori, întrebând aceste lucruri, dar nu mi s-a răspuns. Și, opricum, are legătură cu Topicul, mai ales că au de învățat mulți din ilegalitățile existente în cea mai penală Asociație (eu expun fiecare speță din Asociația noastră, pentru că au mulți de învățat din postările mele - am făcut enormă reclamă site-ului avocatnet, deoarece abia așteaptă mulți români care sunt interesați de orice problemă gravă apărută în aceste Asociații comunistoide dubioase).
Nu comit un abuz completând ceea ce a scris inițiatorul Topicului, pentru a face mai animată și mai utilă discuția, cu probe clare, nu cu teorii.
Îi mulțumesc lui Ionuț.Ion, care e singurul care a dat o soluție explicită și logică ... o să aplicăm sfatul acestuia, pentru că șefii de Asociații se joacă cu buzunarele noastre, impunându-ne sume ilegale..
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
flory_mr, utilizator

Ionut.ion a scris:

Sa incerc un raspuns eu, cu toate ca nu am experienta in domeniu... As trange semnaturi de la majoritatea locatarilor, sedinta extraordinera si schimbarea tuturor din conducere... apoi, cu ajutorul unui expert contabil( sau cum se numeste...) as face un audit al tuturor cheltuielilor...si, daca ceva nu este ok, plangere la politie sau parchet pentru frauda sau delapidare...( in functie de cum iese auditul as apela la un avocat pentru o eventuala plangere...)
Bafta!

Il puneti pe drumuri degeaba...nu vad rostul la audit,expertize...pentru ca are de plata la fondul de reparatii?Acesta este obligatoriu.Chiar daca ap.este nelocuit,asociatia este obligata sa intretina partile comune.Asa ca toata lumea contribuie.,

@vali m
Incercarea de raspuns,ajutor, era pentru utilizatorul @flory_mr care spunea ca platesc aceasi lucrare,reparatie, de doua ori si nu se iau banii din acel fond...si am nteles ca au o suma destul de frumusica cu care nu se face nimic...
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Fond reparații Dorești Dorești Bună ziua, Am o problema la fondul de reparații am avut suna de 480 lei din care pentru zugrăvească interioara a blocului trebuia sa extragă doar 300 de ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari si fondul de reparatii Bv15xip Bv15xip Poate o asociatie de proprietari sa oblige proprietari de apartamente sa plateasca o anumita suma de bani pentru reparațiile spatiilor comune in afara asa ... (vezi toată discuția)
Termopane instalate pe scara fara instiintarea si fara acordul proprietarilor ! asa123 asa123 Administratorul Asociației noastre (care am aflat că nu are Atestat de la Primărie) a hotărât intempestiv, împreună cu ceilalți din conducerea ... (vezi toată discuția)